Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και άλλα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και άλλα

Wilhelm Karl Grimm

Jakob Ludwig Grimm

14.50€ -11% 12.91€
- Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι - Τα εφτά κοράκια - Το γαλάζιο φως - Ο παπουτσής και οι νάνοι - Το χρυσό πουλί - Ο γενναίος ραφτάκος - Η ωραία κοιμωμένη - Τα τρία αδέρφια - Ο Κουτσοκαλιγέρης - Έλσα, η ξύπνια - Το κοριτσάκι με τις χήνες - Χάνσελ και Γκρέτελ - Μονομπιρμπιλομάτα, Διπλομπιρμπιλομάτα, Τριπλομπιρμπιλομάτα - Το γογγύλι - Ο τρεις κλώστρες - Η πεντάμορφη και το τέρας - Η Κοκκινοσκουφίτσα - Ο Γιάννης που δεν ήξερε το φόβο - Η χρυσή χήνα - Οι μουσικοί της Βρέμης - Οι δώδεκα πριγκίπισσες - Το πνεύμα στο μπουκάλι - Το μαγικό πηγάδι

Marcela Grez (Εικονογράφος)


Eduardo Trujillo (Εικονογράφος)


Αντωνία Νικόλη (Μεταφραστής)


Μαρία Μυρώνη (Μεταφραστής)


Wilhelm Karl Grimm

Wilhelm Karl Grimm (Συγγραφέας)

Ο Βίλελμ Γκριμ -ένας από τους αδελφούς Γκριμ- γεννήθηκε στο Χανάου το 1786 και πέθανε στο Βερολίνο το 1859. Σπούδασε νομικά αλλά ασχολήθηκε σοβαρά με τη φιλολογία. Σ΄ αυτό τον βοήθησε το γεγονός ότι εργάστηκε ως καθηγητής και βιβλιοθηκάριος πρώτα στο Κάσελ, μετά στο Γκέτινγκεν και, τέλος, στο Βερολίνο όπου τον κάλεσαν να συμμετάσχει στην Ακαδημία των Επιστημών. Ο αδελφός του ήταν πιο γνωστός απ΄ αυτόν. Ο Γιάκομπ Λούνβιχ ήταν παρατηρητής και προσεκτικός ερευνητής και μελέτησε επιστημονικά τη μυθολογία. Μέσα από τα παραμύθια του που μεταδίδονται προφορικά, συγκεντρώνει παλιές νουβέλες κάτω από το όνομα Παραμύθια για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που τον έκαναν διάσημο. Μαζί με τη Γερμανική Γραμματική, την Ιστορία της γερμανικής γλώσσας και το μεγαλοπρεπές Γερμανικό Λεξικό που εκδόθηκε μόνο ενμέρει, τα έργα του παραμένουν πολύτιμα για τη μελέτη της γερμανικής φιλολογίας. Σε όλα αυτά τα έργα, όμως, είχε άξιο συνεργάτη τον Βίλελμ, που τον ακολούθησε σε όλες του τις έρευνες και στον οποίο χρωστά την έκδοση των παραμυθιών του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jakob Ludwig Grimm

Jakob Ludwig Grimm (Συγγραφέας)

Ο Γιάκομπ Λούντβιχ Καρλ Γκριμ -ένας από τους αδελφούς Γκριμ- γεννήθηκε στο Χανάου το 1785 και πέθανε στο Βερολίνο το 1863. Σπούδασε νομικά αλλά ασχολήθηκε σοβαρά με τη φιλολογία. Σ΄ αυτό τον βοήθησε το γεγονός ότι εργάστηκε ως καθηγητής και βιβλιοθηκάριος πρώτα στο Κάσελ, μετά στο Γκέτινγκεν και, τέλος, στο Βερολίνο όπου τον κάλεσαν να συμμετάσχει στην Ακαδημία των Επιστημών. Ήταν πιο γνωστός απ΄ τον αδελφό του. Παρατηρητής και προσεκτικός ερευνητής μελέτησε επιστημονικά τη μυθολογία. Μέσα από τα παραμύθια του που μεταδίδονται προφορικά, συγκεντρώνει παλιές νουβέλες κάτω από το όνομα Παραμύθια για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που τον έκαναν διάσημο. Μαζί με τη Γερμανική Γραμματική, την Ιστορία της γερμανικής γλώσσας και το μεγαλοπρεπές Γερμανικό Λεξικό που εκδόθηκε μόνο ενμέρει, τα έργα του παραμένουν πολύτιμα για τη μελέτη της γερμανικής φιλολογίας. Σε όλα αυτά τα έργα είχε άξιο συνεργάτη τον αδελφό του, που τον ακολούθησε σε όλες του τις έρευνες και στον οποίο χρωστά την έκδοση των παραμυθιών του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
233
Διαστάσεις:
22χ15
Βάρος:
0.78 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση