Τα παιδιά του Αννίβα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα παιδιά του Αννίβα

Η Ρώμη κατακτήθηκε από τη Βαβυλώνα, μετά στάθηκε πάλι όρθια

John Maddox Roberts

Ρώμη 215 π.Χ.
Πίσω τους βρίσκονταν οι επτά λόφοι και η ιερή πόλη του Κυρίνου. Μπροστά τους απλωνόταν η πεδιάδα και επάνω στην πεδιάδα στεκόταν ο στρατός της Καρχηδόνας με ισχύ πρωτόγνωρη. Για πρώτη φορά ο στρατηγός τους είχε αριθμητική ανωτερότητα. Δεν χρειάστηκε μεγάλα πλήθη στην λίμνη Τρασιμένη, ούτε στις Κάννες. Στα πεδία εκείνων των μαχών ενέδρευσε, περικύκλωσε και σύντριψε δυο Ρωμαϊκούς στρατούς μεγαλύτερους από το δικό του, επιτεύγματα στρατηγικής αντάξια ενός θεού του πολέμου.
Οι Ρωμαίοι φοβόντουσαν τον Αννίβα...

John Maddox Roberts

John Maddox Roberts (Συγγραφέας)

Ο Τζων Μάντοξ Ρόμπερτς γεννήθηκε στο Οχάιο και έζησε σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και στη Σκωτία, την Αγγλία και το Μεξικό. Όταν τον έδιωξαν από το κολέγιο το 1967, κατατάχτηκε στον στρατό και υπηρέτησε μία θητεία και στο Βιετνάμ - αποστρατεύτηκε, αλλά έμεινε μέλος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (Green Beret). Έχει γράψει την αστυνομική σειρά "SPQR" και βιβλία επιστημονικής φαντασίας, ενώ στο βιβλίο του με τον Αννίβα τον Καρχηδόνιο μας παρουσιάζει μια πρωτότυπη εναλλακτική εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων. Ζει με τη γυναίκα του στο Νέο Μεξικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εμμανουήλ Μανωλάς (Μεταφραστής)

Ο Μανωλάς Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Το 1974 πήρε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ως εκπαιδευτικός, δίδαξε προγραμματισμό σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και ιδιωτικές σχολές, εκπαίδευσε υπαλλήλους εταιρειών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και από το 2005 διδάσκει πληροφορική στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ως αναλυτής-προγραμματιστής, έγραψε λογισμικό σε πολλές γλώσσες (από assembly μέχρι Internet) και για ποικίλες εφαρμογές. Επίσης, μετέφρασε από αγγλικά σε ελληνικά Larry Niven, John Maddox και Manda Scott. Δημοσίευσε εργασίες για Ποίηση και άρθρα για Υπολογιστές. Δικά του διηγήματα φανταστικού υπάρχουν στα περιοδικά Αναλόγιο, Ανδρομέδα, Βing Bang, Δραματουργοί των Γιανν και στην ιστοσελίδα www.alef.gr. Το βραβευμένο διήγημά του "Παράλληλη ιστορία" περιλήφθηκε στην ανθολογία του Μάκη Πανώριου "Το ελληνικό φανταστικό διήγημα" (εκδόσεις Αίολος, Τόμος Α΄, 1987). Το διήγημά του "Ο δρομέας" περιλήφθηκε στην ανθολογία του Νίκου Θεοδώρου "Ολυμπιακοί Αγώνες και φανταστικό" (εκδόσεις Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, 2005). Του αρέσει να διαβάζει, να βλέπει κινηματογραφικές ταινίες, να συνθέτει και να λύνει προβλήματα σκακιστικά, να πηγαίνει εκδρομές.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
492
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.585 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση