Τα παιδαγωγικά του Α.Σ.Ε.Π.
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα παιδαγωγικά του Α.Σ.Ε.Π.

Οδηγός προετοιμασίας για το διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων: Θεωρία και ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής: Θέματα και απαντήσεις διαγωνισμών Α.Σ.Ε.Π. 2002 και 2005

Αναστασία Παμουκτσόγλου

Ιορδάνης Παμουκτσόγλου

Η εισαγωγή του θεσμού του ΑΣΕΠ στη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δημιούργησε νέα δεδομένα και ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα βασικά θέματα της Παιδαγωγικής. Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί έναν οδηγό προετοιμασίας, για τους υποψήφιους του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με σκοπό να λειτουργήσει ως ένα απαραίτητο βοήθημα, που θα συμπληρώσει και θα συστηματοποιήσει τις γνώσεις τους. Συγκεκριμένα καλύπτει: Τα βασικά θέματα της Παιδαγωγικής επιστήμης όπως αυτή αναπτύχθηκε διαχρονικά. Γενικά παιδαγωγικά θέματα που αφορούν τη σχέση σχολείου και κοινωνίας, το ρόλο του εκπαιδευτικού, τις καινοτομίες, τις διδακτικές προσεγγίσεις, τις επιδράσεις του σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ατόμου, τις διάφορες μορφές της αγωγής και τα βασικά στοιχεία της δομής και λειτουργίας του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Την πρακτική αντιμετώπιση ποικίλων ζητημάτων της καθημερινής σχολικής ζωής, όπως: προβλήματα προσαρμογής και συμπεριφοράς, αμοιβές και ποινές μαθητών, κίνητρα μάθησης. Τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία, το παιδαγωγικό σχολικό κλίμα και την αξιολόγηση. Μια ποικιλία ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που καλύπτουν τις θεματικές ενότητες, όπου θα βρουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα και όποιες απορίες τους. Χρήσιμη βιβλιογραφία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σίνος Γκιώκας (Υπεύθυνος Σειράς)


Αναστασία Παμουκτσόγλου

Αναστασία Παμουκτσόγλου (Συγγραφέας)

Η Αναστασία Παμουκτσόγλου είναι Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Από το 2000 υπηρετεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως Πάρεδρος με θητεία και με ειδικότητα την Αξιολόγηση και την Επιμόρφωση. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην περιοχή του Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια και τις Αχαρνές. Δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Ακαδημία της Αστυνομίας, το Μαράσλειο Διδασκαλείο και στο "Πρόγραμμα Επαγγελματικής και Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης". Διδάσκει στην ΑΣΠΑΙΤΕ "Εκπαιδευτική Αξιολόγηση" και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Π.Τ.Δ.Ε. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για το σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή και την παραγωγή επιμορφωτικού υλικού για το "Ολοήμερο Σχολείο" και το Πρόγραμμα της "Ευέλικτης Ζώνης". Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε έγκυρα διεθνή και ελληνικά παιδαγωγικά περιοδικά, τα οποία πραγματεύονται θέματα των Επιστημών της Αγωγής. Το έργο της είναι κυρίως ερευνητικό και η θεματική του κινείται στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης, της Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής, της Εκπαιδευτικής Πολιτικής, (Ιστορία Εκπαίδευσης, Εκπαίδευση - Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Κοινωνιολογία Εκπαίδευσης, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση κ.λπ.). Τα ενδιαφέροντα της αφορούν κυρίως στη μελέτη, έρευνα και αξιολόγηση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και συμμετείχε σε συλλογικά έργα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιορδάνης Παμουκτσόγλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
264
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.437 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση