Τα ορυκτά στη ζωή μας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα ορυκτά στη ζωή μας

Χρηστικότητα, περιβάλλον, προβλήματα

Γιώργος Ν. Γεωργιάδης

Από το ξεβαμμένο τζιν μας ως τη διαυγή μπίρα μας, από την τηλεόρασή μας ως την οδοντόκρεμά μας, από το αυτοκίνητό μας ως τα πορσελάνινα φλιτζάνια του τσαγιού, από τα είδη υγιεινής ως το ρίμελ των ματιών, από την ταπετσαρία των τοίχων ως το ψυγείο μας, τα ορυκτά υπάρχουν στη ζωή μας κι εμείς ζούμε μαζί τους, έστω κι αν δεν το ξέρουμε.
Μια συναρπαστική και αποκαλυπτική περιπλάνηση στον κόσμο των ορυκτών, ένας απολαυστικός διάλογος για τις φοβίες μας, τις προκαταλήψεις μας, τις περιβαλλοντολογικές ανησυχίες μας.

Νίκος Α. Μπακουνάκης

Νίκος Α. Μπακουνάκης (Επιμέλεια)

Ο Νίκος Μπακουνάκης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956. Είναι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Ecole des Haures Etudes του Παρισιού και διδάκτορας ιστορίας και πολιτισμών της ίδιας σχολής. Διευθύνει το ένθετο "Βιβλία" της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής". Έχει γράψει βιβλία για την ιστορία του ελληνικού χώρου στο 19ο και τον 20ο αιώνα, ενώ διετέλεσε συνεργάτης του τομέα εκδόσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έχει διδάξει ιστορία της όπερας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σήμερα διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γιώργος Ν. Γεωργιάδης

Γιώργος Ν. Γεωργιάδης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Ν. Γεωργιάδης είναι διδάκτωρ Μεταλλειολόγος. Ασχολείται με την έρευνα και τη βιομηχανική αξιοποίηση μη μεταλλικών ορυκτών. Έχει συμβάλει στη δημιουργία νέων εκμεταλλεύσεων στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία (πουζολανικές γαίες, άστριοι, χαλαζίες, χουντίτης - υδρομαγνησίτης). Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
63
Διαστάσεις:
25x23
Βάρος:
0.565 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση