Τα μαθηματικά των εξετάσεων Γ΄ λυκείου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα μαθηματικά των εξετάσεων Γ΄ λυκείου

Θετικής, τεχνολογικής κατεύθυνσης

Τόλης, Ευάγγελος

Μαμαλής, Παναγιώτης

Μιχαήλογλου, Στέλιος

Είναι γνωστό ότι η διαδικασία για την προετοιμασία των εξετάσεων είναι μια επίπονη διαδικασία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές.
Το βιβλίο μας "Μαθηματικά των εξετάσεων" είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο με αντικειμενικό στόχο όχι μόνο να μυήσει το μαθητή σε όλα εκείνα που είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις εξετάσεις, αλλά και να του προσφέρει μέσα από κάποιες ιστορικές αναφορές εκείνα τα στοιχεία που αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα της μαθηματικής σκέψης.
Η πρωτοτυπία του βιβλίου δεν οφείλεται μόνο στη συνολική λεπτομερή και αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας που είναι πλήρως οπτικοποιημένη με πλήθος σχημάτων αλλά στην ιδιαίτερη δομή ως προς την παρουσίαση των ασκήσεων.
Για να μπορέσει ο μαθητής να οργανώσει καλύτερα τις γνώσεις του και να τις εφαρμόζει άμεσα, χωρίσαμε το κάθε κεφάλαιο σε επιμέρους ενότητες.
Σε κάθε ενότητα παρουσιάζονται διάφορα θέματα με τη μορφή γενικής μεθοδολογίας με αντίστοιχα λυμένα παραδείγματα, ώστε ο μαθητής να κατανοεί το θέμα και να εφαρμόζει άμεσα τη διαδικασία λύσης.
Επίσης υπάρχει μεγάλος αριθμός λυμένων ασκήσεων κλιμακούμενης δυσκολίας όπου ο μαθητής μπορεί άμεσα να ελέγχει τις γνώσεις του, καθώς και ασκήσεις για "εξάσκηση" ώστε μα μπορεί να επιβεβαιώνει τις ικανότητες του.
Τέλος φιλοδοξούμε το βιβλίο μας να αποτελέσει ένα εύχρηστο εργαλείο για τους συναδέλφους καθηγητές και παράλληλα να προσφέρει στο μελλοντικό φοιτητή θετικών Επιστημών μερικές επιμέρους γνώσεις που αφορούν την εξέλιξη της μαθηματικής επιστήμης οι οποίες θα αποτελέσουν έναυσμα για περισσότερη μελέτη. (από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Τόλης, Ευάγγελος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαμαλής, Παναγιώτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχαήλογλου, Στέλιος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
530
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
1.251 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση