Τα ερωτήματα του σύγχρονου εκπαιδευτικού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα ερωτήματα του σύγχρονου εκπαιδευτικού

Στοιχεία ψυχοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης και γενικής διδακτικής κατάρτισης για δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και υποψηφίους ΑΣΕΠ

Παύλου, Βέρα - Ευανθία

Λαρεντζάκη - Γκόγκα, Κατερίνα

25.87€ -31% 17.85€

Τι είναι αυτό που χρειάζεται να γνωρίζει ο εκπαιδευτικός όταν μπαίνει στην τάξη; Πώς θα σφυρηλατήσει τη σχέση του με τους μαθητές; Με ποιο τρόπο θα οργανώσει το μάθημά του; Πώς θα διαχειριστεί τις συγκρούσεις στην ομάδα-τάξη και στο σχολείο;

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία κοινή προσπάθεια των συγγραφέων να προσεγγιστούν τα ψυχοπαιδαγωγικά και τα μεθοδολογικά ερωτήματα της διδασκαλίας που απασχολούν τόσο τον «ανήσυχο» εκπαιδευτικό που στοχάζεται διαρκώς την πράξη του όσο και τον νεοεισερχόμενο ή υποψήφιο εκπαιδευτικό που αγνοεί τον πλούτο των παραμέτρων που επηρεάζουν το έργο του.

Τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες των μαθητών σε κάθε ηλικιακό φάσμα, οι σύγχρονες θεωρίες μάθησης, η νέα προσέγγιση των ζητημάτων πειθαρχίας και ηθικής διαπαιδαγώγησης, οι γέφυρες συνεργασίας μεταξύ σχολείου-οικογένειας, αλλά και ο σχεδιασμός της διδασκαλίας, τα εποπτικά μέσα, οι σύγχρονες διαθεματικές και διαπολιτισμικές προσεγγίσεις, προσεγγίζονται με γλώσσα απλή και φωτίζονται με παραδείγματα.

Η εξέλιξη των εννοιών ακολουθεί τη λογική της διδακτικής ροής μαθημάτων και πλαισιώνεται από χρήσιμες ερωτήσεις/ασκήσεις ανά κεφάλαιο και απευθείας παραπομπή σε αυτές κατά την εξέλιξη των κεφαλαίων, ώστε ο αναγνώστης να κατανοεί σε βάθος τα μονοπάτια στα οποία τον οδηγεί η θεωρία. Η καινοτομία του βιβλίου αυτού είναι η ίδια του η δομή και η λειτουργικότητά του, χωρίς να υπολείπεται ως προς το βάθος της επεξεργασίας και τη δύναμη των ερωτημάτων, που άπτονται μιας πολύ ευρείας ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας.

Αποτελεί έναν πλήρη οδηγό ψυχοπαιδαγωγικής και διδακτικής κατάρτισης για εκπαιδευτικούς και υποψήφιους όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές ενιαίων και επαγγελματικών λυκείων).

Παύλου, Βέρα - Ευανθία (Συγγραφέας)

Η Βέρα Παύλου έχει σπουδάσει φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστήμες της αγωγής στη Σορβόννη και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη διδακτική στο πανεπιστήμιο του Jussieu. Ασχολείται από το 1997 με την ψυχοπαιδαγωγική-διδακτική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ) καθώς και με την συμβουλευτική υποστήριξη -συντονισμό ομάδων γονέων (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) και εκπαιδευτικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λαρεντζάκη - Γκόγκα, Κατερίνα (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Λαρεντζάκη έχει κάνει σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές εκπαιδευτικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την ψυχοπαιδαγωγική-διδακτική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ) καθώς και με την συμβουλευτική υποστήριξη -συντονισμό ομάδων γονέων (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) και εκπαιδευτικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
396
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.829 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση