Τα ασφαλιστικά δικαιώματα στο στόχαστρο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα ασφαλιστικά δικαιώματα στο στόχαστρο

Οι θέσεις του ΚΚΕ (μ-λ) για το ασφαλιστικό

Συλλογικό έργο

Η ιδεολογική προετοιμασία της κοινής γνώμης για την αποδοχή των αντιασφαλιστικών ανατροπών σταδιακά και με το... μαλακό έχει ανατεθεί στους ψευτοπροοδευτικούς επιστημονικούς αναλυτές, ειδικά αυτούς των Ινστιτούτων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔ Υ,
`Ετσι, σε πρόσφατο αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας για το ασφαλιστικό οι αναλυτές του ΙΓΜΕ της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Ρομπόλης, Ρομανιάς κ.ά. έχουν την τιμητική τους. Η προσπάθειά τους έγκειται στο να αναλύσουν στους αναγνώστες τα "μικτά" (έτσι ονομάζονται τώρα) ασφαλιστικά συστήματα που αρχίζουν να υιοθετούνται στην Ευρώπη, κάτω από το βάρος του να "διασωθεί" το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. `Ετσι, μαθαίνουμε ότι χώρες που τα ασφαλιστικά τους συστήματα επιδοτούνται γενναία (σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα) από το κράτος, αρχίζουν σιγά σιγά να υιοθετούν και να εισάγουν κεφαλαιοποιητικά και ανταποδοτικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα που "αφήνεται" στον αναγνώστη είναι ότι οι επερχόμενες αλλαγές είναι αναγκαίες, αφού χώρες όπως η Ολλανδία, η Ισπανία ή -πολύ περισσότερο- η Σουηδία υιοθετούν μικτά ασφαλιστικά συστήματα! Είναι καιρός να το σκέφτεται και η Ελλάδα!
Βέβαια, οι "μικτές" λύσεις απαιτούν κοινωνική ευαισθησία (!), σταδιακή εφαρμογή, λελογισμένες ενέργειες, συναίνεση κι όλα αυτά, τέλος πάντων, που είναι αναγκαία για να στρωθεί με τους λιγότερους τριγμούς ο δρόμος της ανατροπής.
Απέναντι σ` αυτή τη "μικτή" επιχειρηματολογία που -υποτίθεται- εμφανίζεται και σαν η εναλλακτική λύση απέναντι στους ισοπεδωτικούς οδοστρωτήρες των μέτρων Γιαννίτση, Σπράου κ.λπ., χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα αποφασιστικό και αποκαλυπτικό ιδεολογικο-πολιτικό μέτωπο.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ν` αφήσουν την αντιασφαλιστική ανατροπή που δεν μπόρεσε να μπει από την... πόρτα να "εισαχθεί" από το παράθυρο που ανοίγουν οι εργατοπατέρες και η επιστημονικοφανής κουστωδία τους και μάλιστα επικαλούμενοι τα συμφέροντα των εργαζομένων!!!

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
61
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.171 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση