Τα αινίγματα της αλφαβήτας
zoom in
13.00€ -21% 10.27€

Τα αινίγματα της αλφαβήτας είναι 24 ποιηματάκια. Από κάθε ποιηματάκι λείπει μια λέξη που είναι και η λύση του αινίγματος. Προσπαθώντας τα παιδιά να βρουν τη λύση, συνδέουν εικόνες και λέξεις, ανακαλύπτουν τα γράμματα, αναγνωρίζουν τις «φωνούλες» των γραμμάτων.
Ένας ευχάριστος και πρωτότυπος τρόπος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον γραπτό λόγο, την ανάγνωση και τη γραφή.

Ναταλία Καπατσούλια

Ναταλία Καπατσούλια (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σκίτσο, εικονογράφηση και γελοιογραφία στο Εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη. Συνεργάστηκε με τα παιδικά περιοδικά "Το Ρόδι" και "Τα Σαΐνια" και με πολλούς εκδοτικούς οίκους για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων: "Ένα συννεφάκι διαδηλώνει", "Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο", "Α,β,γ...ω, αλφαβητάριο τρελό", "Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης", "Η Πουπού και η Καρλόττα", "Από που πάνε στην οδό Δεληγιάννη;", "Ο τράγος και τα επτά λυκάκια".


Ρούλα Α. Παπανικολάου

Ρούλα Α. Παπανικολάου (Συγγραφέας)

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι νηπιαγωγός και Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς που επικεντρώνονται θεματικά στην Παιδική Λογοτεχνία και την Εικαστική Αγωγή. Μερικά από τα βιβλία της είναι: "Αινίγματα με εικόνες" (τρεις τόμοι), "Ο τζίτζιρας ο μίτζιρας και άλλοι γλωσσοδέτες", "Φεύγει ο γάτος..." (Βραβείο εικονογράφησης ΕΒΓΕ), "Ελληνικές παροιμίες και φράσεις", "Αυτό το σπίτι τίνος είναι;" "Ο περίπατος της Άννας", "Μια φορά στο ζωολογικό κήπ", "Αχ! Κουνελάκι, κουνελάκι", "Κούκλες και κουκλοθεατρικά" (συν. με την Ντίνα Χατζηνικολαόυ), "Η γιορτή των πουλιών", "Τα αινίγματα της αλφαβήτας", "Οι γλωσσοδέτες της αλφαβήτας", σειρά "Εικαστική αγωγή" (έξι βιβλία-τίτλοι), "10 Δέκα μάγισσες κακές φοβερές και τρομερές" (Βραβείο εικονογράφησης 2017 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου). Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο "Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο" (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
60
Διαστάσεις:
21x21
Βάρος:
0.279 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση