Συνεργατική τεχνολογία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Συνεργατική τεχνολογία

Συστήματα και μοντέλα συνεργασίας για εργασία, μάθηση, κοινότητες πρακτικής και δημιουργία γνώσης

Συλλογικό έργο

Στέλλα Βοσνιάδου

Ε. Γουλή

49.00€ -26% 36.26€
Το βιβλίο αυτό αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας και επιχειρεί μια πλήρη επισκόπηση του τομέα των τεχνολογιών υποστήριξης της συνεργασίας. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση ώστε το περιεχόμενο να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των θεμάτων που άπτονται της συνεργασίας και των περιβαλλόντων που την υποστηρίζουν. Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι τα ακόλουθα: - Συνεργασία και Μάθηση: Θεωρητικά μοντέλα και διδακτικές προσεγγίσεις - Τα Τεχνήματα ως Μονάδα Ανάλυσης της Συλλογικής Εργασίας - Κοινότητες Πρακτικής και Πληροφοριακά Συστήματα - Εγκαθιδρυμένη και Κοινωνικά Κατανεμημένη Μάθηση μέσω Υπολογιστή - Ο Ρόλος της Τεχνολογίας στην Αναδιοργάνωση και Ενίσχυση της Συνεργασίας - Συστήματα και Εργαλεία Υποστήριξης Συνεργασίας - Θέματα Σχεδιασμού Συνεργατικών Συστημάτων - Μεθοδολογίες ανάλυσης της συνεργασίας - Συστήματα Διαχείρισης Κριτικής, Επιχειρημάτων και Συλλογικού Μνημονικού - Υποστήριξη Συνεργατικής Λήψης Αποφάσεων - Ο Δομημένος Διάλογος σε Εργαλεία Σύγχρονης Επικοινωνίας με Κείμενο - Πλαίσιο για την Ανάπτυξη, Εφαρμογή και Αξιολόγηση Δραστηριοτήτων συνεργατικής μάθησης - Ο Ρόλος των Εκπαιδευτικών στη Συνεργατική Μάθηση - Συνεργατική Μάθηση μέσω Κινητών Συσκευών - Συνεργατικά Συστήματα Διάχυτου Υπολογισμού και Περιρρέουσας Νοημοσύνης - Θέματα Σχεδιασμού Εικονικών Συνεργατικών Περιβαλλόντων - Θέματα Αξιολόγησης Εικονικών Συνεργατικών Περιβαλλόντων - Μελέτη Περίπτωσης: Ένα Εικονικό Συνεργατικό Εκπαιδευτικό Περιβάλλον - Ασύγχρονη Συνεργατική Μάθηση με Ήχο και Εικόνα: Αξιοποίηση των Πολλαπλών Οπτικών ενός Γνωστικού Αντικειμένου - Μέθοδοι και Τεχνικές Μοντελοποίησης Συνεργατικών Αλληλεπιδράσεων - Τεχνολογίες και Πρότυπα για την Υλοποίηση Συνεργατικών Συστημάτων - Στατιστικές Μέθοδοι Ανάλυσης Πειραματικών Δεδομένων Συνεργασίας

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλλα Βοσνιάδου (Συγγραφέας)

Η Στέλλα Βοσνιάδου είναι καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη" και διευθύντρια του "Εργαστηρίου Γνωσιακής Επιστήμης και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Brandeis και Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια Columbia και Clark των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών εργασιών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγορίτσα Γόγουλου (Συγγραφέας)

Η Αγορίτσα Γόγουλου είναι Καθηγήτρια Πληροφορικής στη Β/θμια Εκπαίδευση, και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διδακτική της πληροφορικής, τα συνεργατικά περιβάλλοντα μάθησης, τα διαδικτυακά προσαρμοστικά και τα νοήμονα εκπαιδευτικά συστήματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Αβούρης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αχιλλέας Καμέας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Δημητρακοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημοσθένης Ακουμιανάκης (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Δημοσθένης Ακουμιανάκης πραγματοποίησε τις σπουδές του στην Αγγλία, στα Πανεπιστήμια του Huddersfield (προπτυχιακές σπουδές) και Kent at Canterbury (μεταπτυχιακές σπουδές). Η πτυχιακή του εργασία βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο της ΙΒΜ. Τόσο ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών όσο και η διδακτορική διατριβή του συγγραφέα αφορούσαν εξειδικευμένα θέματα του γνωστικού αντικειμένου της Επικοινωνίας Ανθρώπου - Υπολογιστή. Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως αναλυτής συστημάτων στο τομέα Πληροφοριακών Συστημάτων της Εταιρείας Co-operative Wholesale Society με έδρα το Manchester, ως μηχανικός λογισμικού και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων (ΕΠΠ) του ΤΕΙ Κρήτης και ως μέλος του συνεργαζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Από το 2005 ο συγγραφέας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Καραγιαννίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιασεμή Βάβουλα (Συγγραφέας)

Η Γιασεμή Βάβουλα είναι λέκτορας στο τμήμα Μουσειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Leicester, UK.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ξένια Βαμβακούση (Συγγραφέας)

Η Ξένια Βαμβακούση είναι Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη Διδακτική των Μαθηματικών και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικολέτα Γιαννούτσου (Συγγραφέας)

Η Νικολέτα Γιαννούτσου είναν Διδάσκουσα σε θέση Λέκτορα (ΠΔ 407/80) στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, αξιοποίηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών λογισμικών με έμφαση στα λογισμικά που αφορούν τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εμπειρία στη μελέτη της μαθησιακής διαδικασίας όπως αυτή διαμορφώνεται σε μαθησιακά περιβάλλοντα που έχουν εμπλουτιστεί και υποστηρίζονται από διερευνητικά υπολογιστικά περιβάλλοντα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Ζούρου (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Ζούρου είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Stendhal Grenoble III της Γαλλίας και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συνεργατικά περιβάλλοντα μάθησης με υπολογιστές και ειδικότερα τη μάθηση ξένων γλωσσών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Ι. Κόμης (Επιμέλεια)

Ο Βασίλης Ι. Κόμης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1965. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στη σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, ως υπότροφος του ΙΚΥ, στη σχολή Διδακτικής των Επιστημών του Πανεπιστημίου Paris 7 (Jussieu) στη Γαλλία, όπου και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Σήμερα εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Νικόλαος Αβούρης (Επιμέλεια)


Χαράλαμπος Καραγιαννίδης (Επιμέλεια)


Νίκος Καρακαπιλίδης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Καρακαπιλίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο γνωστικό αντικείμενο "Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης". Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα πληροφοριακά συστήματα βασισμένα σε γνώση, το ηλεκτρονικό επιχειρείν και τα συστήματα υποστήριξης ομαδικών αποφάσεων με βοήθεια Η/Υ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
582
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.097 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση