Συνεργατική μάθηση στην προσχολική εκπαίδευση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Συνεργατική μάθηση στην προσχολική εκπαίδευση

Έρευνα και εφαρμογές

Συλλογικό έργο

Σοφία Αυγητίδου

Βάια Θεμελή

12.01€ -11% 10.69€
Η αξία της συνεργατικής μάθησης είναι θεωρητικά και ερευνητικά τεκμηριωμένη. Παρά την αναγκαιότητά της, υπάρχουν ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα εφαρμογής της στην προσχολική εκπαίδευση λόγω της νεαρής ηλικίας των παιδιών. Είναι εφικτή όμως η συνεργατική μάθηση στην προσχολική εκπαίδευση; Μπορούμε να εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στη συνεργατική μάθηση χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει ένα κλίμα αποδοχής και θετικές σχέσεις μεταξύ των συνομηλίκων στο νηπιαγωγείο; Ποιες είναι οι στρατηγικές και οι μέθοδοι επίτευξης της συνεργατικής μάθησης στην προσχολική εκπαίδευση; Στα ερωτήματα αυτά έρχεται να δώσει απαντήσεις ο παρών συλλογικός τόμος, βασισμένος τόσο στη σχετική θεωρία όσο και σε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν, υλοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν από τις ίδιες τις νηπιαγωγούς. Η συνεργασία πανεπιστημίου και νηπιαγωγείων μέσω μίας συνεργατικής έρευνας δράσης κατέστησε δυνατές τις εφαρμογές της θεωρίας και τη θεωρητικοποίηση της πράξης, ενισχύοντας τον εκπαιδευτικό ως ερευνητή και την παραγωγή χρήσιμης για τον εκπαιδευτικό γνώσης. Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, ερευνητές και στελέχη της εκπαίδευσης.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Αυγητίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάια Θεμελή (Συγγραφέας)

Η Βάια Θεμελή είναι νηπιαγωγός. Αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης και από το Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. Έχει τριακονταετή προϋπηρεσία στην προσχολική εκπαίδευση. Έχει επιμορφωθεί σε προγράμματα για την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών στην εκπαίδευση. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια παιδαγωγικού και διδακτικού περιεχομένου, όπως επίσης Θεατρικής Παιδείας, Μουσικής και Κινητικής Αγωγής, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Υπολογιστών και Νέων Τεχνολογιών και Διαπολιτισμικής Αγωγής. Τέλος, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Βαϊρινού (Συγγραφέας)

Η Κωνσταντίνα Βαϊρινού είναι νηπιαγωγός. Έχει εικοσαετή προϋπηρεσία στην προσχολική εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, πτυχιούχος του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Παιδαγωγικής, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας (ΑΠΘ) και μετεκπαιδευόμενη νηπιαγωγός στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Αυγητίδου (Επιμέλεια)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
154
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.35 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση