Δημιουργήστε μια ευτυχισμένη σχέση κατανοώντας τη θεωρία της προσκόλλησης.
Εξηγείται επιστημονικά γιατί κάποιοι άνθρωποι κινούνται άνετα στις σχέσεις, ενώ κάποιοι άλλοι διαρκώς αγωνίζονται; Σύμφωνα με τον ψυχίατρο και νευροεπιστήμονα Δρα Αμίρ Λεβίν και τη Ρέιτσελ Χέλερ, η απάντηση είναι «Ναι».
Σε αυτό το βιβλίο, μας λένε πως κατανοώντας τον ενήλικο συναισθηματικό δεσμό –την πιο εξελιγμένη επιστήμη περί σχέσεων στις μέρες μας– μπορούμε να βρούμε και να διατηρήσουμε την αγάπη. Ήδη από το 1950 η θεωρία του συναισθηματικού δεσμού υποστηρίζει ότι συμπεριφερόμαστε στις σχέσεις με τρεις διακριτούς τρόπους:
Τα ΑΓΧΩΔΗ άτομα συχνά προβληματίζονται για τη σχέση τους και τείνουν να ανησυχούν για την ικανότητα του συντρόφου τους να τους αγαπήσει.
Τα ΑΠΟΦΕΥΚΤΙΚΑ άτομα εξισώνουν την οικειότητα με την απώλεια της ανεξαρτησίας και προσπαθούν διαρκώς να μειώσουν την εγγύτητα.
Τα ΑΣΦΑΛΗ άτομα νιώθουν άνετα με την οικειότητα και συνήθως είναι θερμά και στοργικά.
Οι Λεβίν και Χέλερ βοηθούν τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τον τύπο του συναισθηματικού δεσμού, τόσο τον δικό τους όσο και του (πιθανού) συντρόφου τους, ώστε να δημιουργούν πιο δυνατές και υγιείς σχέσεις με τα άτομα που αγαπούν.
Έγραψαν για το βιβλίο:
«Όλοι όσοι έχουμε βασανιστεί από αυτό το πανάρχαιο ερώτημα “Μα τι θέλει
τελικά;” θα επωφεληθούμε από ένα ταχύρρυθμο μάθημα περί συναισθηματικών δεσμών». –ELLE
«Ένα επαναστατικό βιβλίο που επαναπροσδιορίζει το νόημα των σχέσεων».
–John Gray, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Άνδρες από τον Άρη, γυναίκες από την Αφροδίτη
«Οι συγγραφείς έχουν συγκεντρώσει χρόνια ερευνών για τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού και την επίδρασή της στη φύση των ανθρώπινων σχέσεων σ’ έναν πρακτικό και ευανάγνωστο οδηγό». –John B. Herman, M.D., Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής και διακεκριμένος πανεπιστημιακός της Ιατρικής Ψυχιατρικής, στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ
«Το βιβλίο προσφέρει σημαντικές γνώσεις και πολύτιμες δεξιότητες που θα ωφελήσουν κάθε αναγνώστη». –Phillip P. Shaver, Ph.D., καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια
Κέλλυ Δημοπούλου (Μεταφραστής)