Σύγχρονη κρυπτογραφία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σύγχρονη κρυπτογραφία

Μια ξέγνοιαστη διαδρομή στα μονοπάτια της

Παύλος Γ. Σπυράκης

Γιάννης Κ. Σταματίου

Παναγιώτης Ε. Νάστου

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια παρουσίασης της σύγχρονης κρυπτογραφίας και των εφαρμογών της. Η προσπάθεια αυτή εστιάζεται κυρίως στο να προσφέρουμε στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εικόνα της επιστήμης της κρυπτογραφίας καθώς και των πεδίων εφαρμογών της, χωρίς να απαιτείται κάποιο ειδικό μαθηματικό υπόβαθρο, έτσι ώστε με μικρό κόπο τα άρθρα να είναι κατανοητά από τον καθένα. Στις περιπτώσεις που είναι αναγκαία η παράθεση μερικών μαθηματικών ορισμών και αποτελεσμάτων, αυτή γίνεται έτσι ώστε ο αναγνώστης να μην αποθαρρυνθεί και να συνεχίσει την ανάγνωση του βιβλίου χωρίς δυσκολία. Από όσο είναι δυνατό να γνωρίζουμε, το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη προσπάθεια, στην ελληνική επιστημονική βιβλιογραφία, να καλυφθεί σφαιρικά το θέμα της κρυπτογραφίας και των εφαρμογών της με τρόπο προσιτό για το μέσο αναγνώστη. Τα θέματα του βιβλίου ποικίλλουν από τις μαθηματικές θεμελιώσεις της κρυπτογραφίας μέχρι τον κβαντικό αλγόριθμο παραγοντοποίησης του Peter Shor και τον αλγόριθμο επίλυσης του προβλήματος του περιοδεύοντος πωλητή του Leonard Adleman με χρήση αλυσίδων DNA και πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κρυπτανάλυση πολλών δημοφιλών κρυπταλγόριθμων.
Παύλος Γ. Σπυράκης

Παύλος Γ. Σπυράκης (Συγγραφέας)

Harvard U. PhD (1982), Harvard U. MSc, ΕΜΠ Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος (1978). Διατέλεσε Ερευνητής του Harvard, Επίκουρος Καθηγητής του NYU. Είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1990. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος επί 6ετία και είναι Διευθυντής του ΕΑΙΤΥ (του ΥπΕΠΘ) από το 1996. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και με το Πρώτο Πανελλήνιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Θεωρητική Πληροφορική και διακεκριμένος Επισκέπτης Ερευνητής του Max Planck Informatic. Διατέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας στο IST/EU και τώρα είναι μέλος του ISTAG. Η Έρευνα του εστιάζει σε Αλγόριθμους και Πολυπλοκότητα. Έχει δημοσιεύσει 7 βιβλία (2 διεθνούς κυκλοφορίας) στο πεδίο του και πληθώρα Ερευνητικών Εργασιών. Διατελεί σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Κ. Σταματίου

Γιάννης Κ. Σταματίου (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Σταματίου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (1990) του Πανεπιστημίου Πάτρας και Διδάκτορας του ίδιου Τμήματος (1997). Από το Σεπτέμβριο του 1998 μέχρι το Σεπτέμβριο του 1999 ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Carleton στην Ottawa του Καναδά με υποτροφία ΝΑΤΟ μέσω του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Από το 1999 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2003 ήταν ερευνητής στο Ερευνητικό και Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, ενώ σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος Διαπανεπιστημιακής Ερευνητικής Ομάδας "Ασφάλεια στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών" (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στην εφαρμογή πιθανοτικών τεχνικών στη μελέτη κατωφλικών φαινομένων που εμφανίζονται σε δύσκολα συνδυαστικά προβλήματα καθώς και στην περιοχή της θεωρητικής και εφαρμοσμένης κρυπτογραφίας και κρυπτανάλυσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Ε. Νάστου

Παναγιώτης Ε. Νάστου (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Νάστου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πάτρας και Διδάκτορας του ιδίου Τμήματος (1998). Εργάζεται από το 1999 μέχρι σήμερα στην Atmel Hellas, S.A. Multimedia & Communications Group ως Principal Engineer του System Concepts Group της ATMEL. Είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και εφαρμογή πρωτοκόλλων ασφαλείας στα προϊόντα ασυρμάτων τοπικών δικτύων της ATMEL. Ήταν επικεφαλής της ομάδας ATMEL, που ανέπτυξε το Wireless Protected Access πρωτόκολλο του 802.11 στα Wireless clients σε συνεργασία με την HP, Roseville. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται πάνω στη σχεδίαση και ανάπτυξη σε software/hardware κρυπτογραφικά ασφαλών γεννητριών τυχαίων αριθμών για πρωτόκολλα ασφαλείας σε IP level καθώς και στη σχεδίαση δυναμικά επαναπρογραμματισμένων συστημάτων ασφαλείας. Επίσης είναι υπεύθυνος για τη σχεδίαση και ανάπτυξη αλγόριθμων για timing analysis και layout στο εργαλείο σχεδίασης σε FPGAs Figaro της ATMEL. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην αρχιτεκτονική συστημάτων, πρωτόκολλα ασφαλείας, στην κρυπτανάλυση και στους αλγόριθμους και υπολογιστική πολυπλοκότητα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
168
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.358 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση