Σύγχρονη Διδακτική των Μαθηματικών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σύγχρονη Διδακτική των Μαθηματικών

και Αξιοποίηση ΤΠΕ. Για Γυμνάσιο και Λύκειο.

Νίκος Τάσος

Αγγελική Μητρογιαννοπούλου

Μ. Κατσά

16.00€ -10% 14.40€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789606123399

 • Έτος κυκλοφορίας

  2021

 • Εκδότης

  Γρηγόρη

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μαθηματικούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τη διδασκαλία τους προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη και πιο ενδιαφέρουσα για τους μαθητές. Αφορά όμως και φοιτητές ή επιμορφούμενους που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις Διδακτικής των Μαθηματικών.
Στο Α΄ Μέρος του παρουσιάζονται τα βασικότερα θεωρητικά και μεθοδολογικά ζητήματα της σύγχρονης Διδακτικής των Μαθηματικών, αλλά και αρκετές μέθοδοι και τεχνικές διδασκαλίας που έχουν ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε συνήθη ελληνικά δευτεροβάθμια σχολεία. Στόχος αυτού του Μέρους είναι να κάνει κατανοητή τη λογική και τις αρχές των νέων τρόπων διδασκαλίας των Μαθηματικών, και όχι μόνο όσων αξιοποιούν ΤΠΕ.

 

Στο Β΄ Μέρος παρουσιάζονται αναλυτικά, σχέδια μαθήματος και σενάρια διδασκαλίας για Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ και Ειδικά Σχολεία δ/θμιας εκπ/σης, για τη διδασκαλία αρκετών από τα σημαντικότερα κεφάλαια της διδακτέας ύλης. Κάποια απ’ αυτά τα σχέδια μαθήματος αφορούν και παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Ωστόσο, οι διδακτικές εφαρμογές του Β΄ Μέρους λειτουργούν και ως ένας «οδηγός» που βοηθά τον μαθηματικό να φτιάξει ένα σχέδιο μαθήματος ή σενάριο διδασκαλίας, και για όποια άλλη ενότητα θέλει να διδάξει στην τάξη του.

Νίκος Τάσος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Μητρογιαννοπούλου (Συγγραφέας)

Η Αγγελική Μητρογιαννοπούλου είναι μαθηματικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1981 και διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Παιδαγωγικής. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων (Π.Ε.Κ), του προγράμματος ΣΩΚΡΑΤΗΣ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ.ά., καθώς και ημερίδες, συμπόσια και συνέδρια. Είναι μέλος από το 1997 της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Ευκλείδης Α΄" (έκδ. της Ε.Μ.Ε.), στο οποίο έχουν δημοσιευθεί άρθρα της. Επίσης συμμετείχε σε συνέδρια και ημερίδες της Ε.Μ.Ε..
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρ. Κωσταρής (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γ. Μπίκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
242
Διαστάσεις:
17x24
Βάρος:
0.514 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση