Στρατηγική ηλεκτρονικού επιχειρείν χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στρατηγική ηλεκτρονικού επιχειρείν χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

Μιχαήλ Γλύκας

Γεώργιος Ξηρογιάννης

Η ηλεκτρονική τραπεζική στην Ελλάδα έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, η οποία οφείλεται στην ταυτόχρονη αύξηση της χρήσης του Internet στη χώρα μας. Η μείωση του κόστους πρόσβασης και η εκπαίδευση στη χρήση του Internet στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και στον ευρύτερο επαγγελματικό τομέα έχουν οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας κρίσιμης μάζας χρηστών στην οποία αναφέρονται οι προσφερόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες. Το βιβλίο αυτό, το οποίο έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη «σπάνια» ελληνόγλωσση βιβλιογραφία του τομέα, παρουσιάζει τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ένας χρηματοπιστωτικός οργανισμός προκειμένου να αναπτύξει την ηλεκτρονική επιχειρηματική σε επίπεδο ομίλου. Ένας χρηματοπιστωτικός όμιλος, εκτός από την τράπεζα, μπορεί να περιλαμβάνει θυγατρικές όπως χρηματιστηριακή, ασφαλιστική, πιστωτικών-χρεωστικών καρτών, leasing κ.λ.π. Η ανάπτυξη μιας συνολικής στρατηγικής ομίλου εξασφαλίζει την αποφυγή σύγχυσης στους πελάτες κατά τη χρήση υπηρεσιών και προϊόντων, και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και μείωσης του κόστους, αφού όλες οι εταιρείες του ομίλου μπορούν να έχουν κοινή μηχανογράφηση. [. . .] Εκτός από τους φοιτητές και σπουδαστές των σχετικών κλάδων, το βιβλίο προορίζεται για όσους ασχολούνται με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε επίπεδο οργάνωσης, διοίκησης και προγραμματισμού, και ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τις εξελίξεις και να ανταποκριθούν με επιτυχία στις μελλοντικές προκλήσεις.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μιχαήλ Γλύκας (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Γλύκας είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Cambridge (Μεγάλη Βρετανία), από το οποίο και ανακηρύχθηκε διδάκτορας το 1993 με τίτλο διατριβής "Νέες τεχνολογίες, ανασχεδιασμός επιχειρησιακών διαδικασιών και μέτρηση απόδοσης". Έκτοτε και μέχρι το 1997 δίδαξε ως λέκτορας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ το 2002 εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του ίδιου πανεπιστημίου, θέση την οποία κατέχει έως σήμερα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις νέες τεχνολογίες και σε θέματα διοίκησης. Έχει συμμετάσχει με σχετικές ανακοινώσεις σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Ξηρογιάννης (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Ξηρογιάννης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές (M.Sc.) και διδακτορικές (Ph.D.) σπουδές στην Αγγλία με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη (Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Bristol και Τμήμα Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heriot-Watt στο Εδιμβούργο, αντίστοιχα). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη χρήση της υπολογιστικής νοημοσύνης για την ανάλυση και τη μοντελοποίηση επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, καθώς και το σχεδιασμό ευφυών συστημάτων διαχείρισης της γνώσης και λήψης αποφάσεων. Διαθέτει σημαντικό συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
167
Διαστάσεις:
22x15
Βάρος:
0.272 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση