Στρατηγική για την αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας
zoom in
7.91€ -36% 5.06€

To κείμενο, που δημοσιεύεται στο βιβλίο αυτό, αποτελεί μια συνοπτική Έκθεση για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και της υπαίθρου. Είναι προϊόν συλλογικής εργασίας μιας Ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής επτά ειδικών πανεπιστημιακών Καθηγητών που προέρχονται από ισάριθμα πανεπιστήμια της χώρας μας. Η Έκθεση αυτή συντάχθηκε από την προαναφερθείσα επιτροπή με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού Γεωργίας κ. Γεωργίου Δρυ και του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γεωργίας κ. Παναγιώτη Κολύρη. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η Έκθεση να αποτελέσει αντικείμενο «Κοινωνικού Διαλόγου», ώστε να προκύψει μια Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης με ορίζοντα δεκαετίας, που να είναι γενικά αποδεκτή από όλα τα πολιτικά κόμματα, τις αγροτικές οργανώσεις και όλους τους άλλους κοινωνικούς εταίρους που δρουν στον ευρύτερο χώρο της γεωργίας και της υπαίθρου. Στην Έκθεση, αφού ελήφθησαν υπόψη, οι παρατηρήσεις και τα σχόλια όλων όσων φορέων συμμετείχαν στον «Κοινωνικό Διάλογο» προσδιορίζονται οι πιθανές εξελίξεις στο διεθνές, ευρωπαϊκό και ελληνικό κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, επιχειρείται μια εκτίμηση της σημερινής πραγματικότητας στην ελληνική γεωργία και την ύπαιθρο και προτείνονται επιμέρους κατευθύνσεις πολιτικής ενταγμένες σ’ ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την επιδίωξη του στόχου που έχει τεθεί: να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας μέσα σε μια αναπτυγμένη ύπαιθρο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος

Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1946. Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και ήταν (μέχρι την αφυπηρέτησή του) Ιδρυτής - Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρωποοικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας και Ιδρυτής-Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σπούδασε Γεωπονικές και Οικονομικές Επιστήμες και εξειδικεύτηκε στα Οικονομικά και στην Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα. Ασχολείται επιστημονικά και ερευνητικά με θέματα: Αγροτικής Οικονομίας, Βιώσιμης (Αειφορικής) Ανάπτυξης, Κοινωνικής Οικονομίας, Ποιότητας Τροφίμων, Ήπιων Μορφών Τουρισμού και Αστικής και Αγροτικής Ανθρωποοικολογίας. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από εκατόν είκοσι (120) συνέδρια (πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και διεθνή) με επιστημονικές του ανακοινώσεις και έχει διατελέσει (ή και εξακολουθεί να είναι) επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος πολλών ερευνητικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, επιτροπών και επιστημονικών συμβουλίων. Περισσότερες από ενενήντα πέντε (95) ερευνητικές του εργασίες είναι δημοσιευμένες σε συλλογικούς επιστημονικούς τόμους, καθώς και σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ελληνικά και (κυρίως) ξένα, ενώ διαθέτει σημαντικό συγγραφικό έργο. Και ακόμα, έχει διακριθεί για την πρωτοτυπία του ερευνητικού του έργου. Κατά την υπέρ-τεσσαρακονταπενταετή επαγγελματική και ακαδημαϊκή του καριέρα έχει δώσει σε όλη τη χώρα σειρά διαλέξεων στα επιστημονικά του αντικείμενα, ενώ τα ερευνητικά του προγράμματα (μακράς διάρκειας) σχετίζονται, κατά κανόνα, με την ανάπτυξη της υπαίθρου και της ελληνικής Περιφέρειας. Για τους παραπάνω λόγους έχει τιμηθεί από επιστημονικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Αγροτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Με τη λογοτεχνία και το μυθιστόρημα άρχισε ν’ ασχολείται κατά τα τελευταία χρόνια, μετά τη συνταξιοδότησή του. Το "Όταν στέρεψαν τα ATM" ήταν το πρώτο του έργο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γρηγόρη, ενώ τώρα δίνει στο αναγνωστικό κοινό το δεύτερο λογοτεχνικό του πόνημα, με την πεποίθηση ότι και αυτό το έργο του θα τύχει ανάλογης υποδοχής, όπως έγινε και με το πρώτο του έργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Μωυσίδης (Συγγραφέας)

Κοινωνιολόγος του αγροτικού χώρου. Διδάσκει στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Ερευνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Κ. Μπαλτάς (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Μπαλτάς είναι καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ και μετεκπαιδεύτηκε στο πανεπιστήμιο Birmingham (Αγγλία) απ΄ όπου έλαβε το πτυχίο M.Soc.Sc και το διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) στις οικονομικές επιστήμες. Δίδαξε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάσθηκε ως Ειδικός Επιστήμονας-Οικονομολόγος στη Διεύθυνση Μελετών και Πρoγραμμuτισμoύ της ΑΤΕ. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια σε διάφορες χώρες. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχουν εκδοθεί ερευνητικές του μονογραφίες. Τα ειδικότερα επιστημονικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται σε θέματα Μικροοικονομικής θεωρίας, Αγροτικής Οικονομικής και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκληρώσεως.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Ψαλτόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Λ. Παπαγεωργίου (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Παπαγεωργίου είναι καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του ίδιου πανεπιστημίου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί στο Σπουδαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών του Ε.Μ.Π., στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) ως προϊστάμενος της υπηρεσίας μελετών και ως γενικός διευθυντής. Με τη θεωρία και την πράξη των συνεταιρισμών ασχολείται από το 1971.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Μάττας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας

Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας (Επιμέλεια)

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας γεννήθηκε το 1955 στη Βουδαπέστη και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1977) και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Grenoble, απ΄ όπου απέκτησε D.E.A. και Doctorat d΄ Etat (1983). Στην Ελλάδα εργάστηκε στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών (1985-1989) και στη συνέχεια εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής (1989), Αναπληρωτής Καθηγητής (1993) και Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1997). Από το 2000 είναι Καθηγητής "Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης" στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
130
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.204 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση