Στοχασμοί για την επανάσταση στη Γαλλία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στοχασμοί για την επανάσταση στη Γαλλία

Edmund Burke

27.83€ -20% 22.27€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604497232

 • Κατηγορίες:

  Εθνολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2010

 • Εκδότης

  Σαββάλας

Το Στοχασμοί για την Επανάσταση στη Γαλλία κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ιστορία της πολιτικής φιλοσοφίας. Το έργο αποτελεί την πιο φημισμένη υπεράσπιση του Παλαιού Καθεστώτος, της αριστοκρατίας και του Χριστιανισμού, το μανιφέστο του συντηρητισμού και της αντεπανάστασης. Έργο σημαντικό από το οποίο πήγασαν όλες οι μεγάλες κριτικές της φιλοσοφίας του 18ου αιώνα: από τον φιλελεύθερο αγγλικό συντηρητισμό μέχρι τον γερμανικό ρομαντισμό και τη γαλλική αντεπαναστατική παραδοσιοκρατία. Ο Έντμουντ Μπερκ είναι ένας εξαιρετικά σύνθετος στοχαστής και η μελέτη του έργου του αποκαλύπτει πτυχές εξαιρετικά γόνιμες και επίκαιρες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μιχάλης Σπουρδαλάκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε δημόσιο δίκαιο και πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου και δίδαξε σε πανεπιστήμια του Οντάριο και του Κεμπέκ. Από το 1991 διδάσκει πολιτική κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από ζητήματα της θεωρίας των πολιτικών κομμάτων, ελληνικής πολιτικής, θεωριών του κράτους, ευρωπαϊκής αριστεράς καθώς και μιας σειράς ζητημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μετασχηματισμών που σημειώνονται στο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ελληνικής Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήμης και μέλος της συντακτικής ομάδας του Socialist Register (London, Merlin Press).

Χρήστος Γρηγορίου (Μεταφραστής)

Ο Χρήστος Γρηγορίου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στα Ιωάννινα, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Έχει αρθρογραφήσει στα "Αξιολογικά", έχει μεταφράσει τους "Στοχασμούς για την επανάσταση στη Γαλλία" του Edmund Burke και έχει εκπονήσει την επιστημονική επιμέλεια του "Φιλοσοφικού λεξικού" των Gerard Durozoi, Andre Roussel.

Edmund Burke (Συγγραφέας)

Ο Έντμουντ Μπερκ (1729-1797) γεννήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από πατέρα δικηγόρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας και μητέρα ρωμαιοκαθολική. Ο ίδιος παρέμεινε αγγλικανός σε όλη του τη ζωή.Υπήρξε πολιτικός ηγέτης και εξέχων ρήτορας, συγγραφέας και πολιτικός στοχαστής. Μετά τη μετακίνησή του στην Αγγλία, διετέλεσε για πολλά χρόνια βουλευτής της Βουλής των Κοινοτήτων με το φιλελεύθερο κόμμα των Ουίγων. Έμεινε κυρίως στη συλλογική μνήμη για την υποστήριξή του στην Αμερικανική Επανάσταση (ενάντια στη βρετανική κοινή γνώμη), αλλά και για τη σφοδρή κριτική του στη Γαλλική Επανάσταση, κυρίως με το επιστολικό έργο του "Στοχασμοί για την επανάσταση στη Γαλλία". Η αντίδρασή του στον ξεσηκωμό της γαλλικής αστικής τάξης, τον καθιέρωσε ως την ηγετική φιγούρα της συντηρητικής πτέρυγας του κόμματος των Ουίγων, την οποία ονόμασε Παλαιούς Ουίγους, σε αντιδιαστολή με τους Νέους Ουίγους του Τσαρλς Τζέιμς Φοξ, που υπήρχαν στο κόμμα πριν από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης. Θεωρείται ως ο φιλοσοφικός πατέρας του συντηρητισμού, καθώς και από τους δεσπόζοντες θιασώτες του κλασικού φιλελευθερισμού. Ωστόσο, αποτέλεσε σημαντικό πολιτικό πρότυπο για στοχαστές του 20ου αιώνα όπως ο Τζων Μέιναρντ Κέινς, κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
341
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.795 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση