Στοιχεία γενικής και επαγγελματικής ψυχολογίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στοιχεία γενικής και επαγγελματικής ψυχολογίας

Ράνυ Καλούρη - Αντωνοπούλου

15.28€ -22% 11.92€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602863145

 • Κατηγορίες:

  Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

 • Έτος κυκλοφορίας

  1998

 • Εκδότης

  Έλλην

Διαπιστώνοντας καθημερινά την παρέμβαση της ψυχολογίας, των ψυχολογικών κανόνων και αρχών, σε όλους τους τομείς της ζωής μας, αναζητώντας την βελτίωση της καθημερινότητας και παράλληλα στοχεύοντας στην αποδοτικότερη έκφρασή της, πιστεύοντας στην αναγκαιότητα γνωριμίας και στη συνέχεια γνώσης με τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την επιστήμη της ψυχολογίας, και τέλος παρατηρώντας και καταγράφοντας την `ψυχολογική` παρέμβαση σε όλους τους εργασιακούς χώρους και τομείς, προχωρήσαμε στην συγγραφή αυτού του βιβλίου.
Γίνεται σαφές ήδη από τον τίτλο `Στοιχεία Γενικής και Επαγγελματικής Ψυχολογίας` ότι δεν φιλοδοξούμε να εξαντλήσουμε όλα τα θέματα που αγγίζουν και με τα οποία ασχολούνται τόσο η Γενική όσο και η Επαγγελματική Ψυχολογία.
Στοχεύουμε στο να δώσουμε τα γενικά εκείνα στοιχεία που θα προκαλέσουν τον απαραίτητο προβληματισμό και που θα οδηγήσουν στην συνέχεια στην περαιτέρω διερεύνηση κάθε επιμέρους θέματος.
Παράλληλα, στοχεύουμε μέσα από τα γενικά αυτά στοιχεία της γενικής και επαγγελματικής ψυχολογίας να προσφέρουμε ιδιαίτερα σε κάθε επαγγελματία και εργαζόμενο τις γνώσεις εκείνες που θα του φανούν στη συνέχεια χρήσιμες τόσο στις σχέσεις του με τους πελάτες, όσο και στις σχέσεις του με τους άλλους συναδέλφους, - προϊσταμένους ή υφισταμένους.
Θέματα γενικής ψυχολογίας και θέματα επαγγελματικής ψυχολογίας είναι οι δυο κύριοι άξονες γύρω από τους οποίους θα περιστραφεί το βιβλίο μας. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Ράνυ Καλούρη - Αντωνοπούλου (Συγγραφέας)

Η Ουρανία Καλούρη -Αντωνοπούλου είναι αρχικά πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος (Maitrise) Παιδαγωγικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Caen της Γαλλίας. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών εξειδικεύτηκε στην Παιδαγωγική, την Ψυχολογία, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική, αποκτώντας αντίστοιχα τους τίτλους: Πτυχίο Ειδίκευσης στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Εθνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Εργασίας και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΙΝΕΤΟΡ) στο Παρίσι, D.E.A. Ψυχολογίας και Επιστημών της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο της Caen καθώς και Doctorat Παιδαγωγικών Επιστημών από το ίδιο Πανεπιστήμιο, όπου ως επόπτη-καθηγητή είχε τον Gaston Mialaret. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στον ΟΑΕΔ, Παιδαγωγική Σύμβουλος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στην Εθνική Πινακοθήκη, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Αναμορφωτήριο και τις Φυλακές Ανηλίκων στον Κορυδαλλό, Φιλόλογος-Παιδαγωγός στη Γ.Γ.Ν.Γ. και από το 1988 είναι Καθηγήτρια Παιδαγωγικών-Ψυχολογικών μαθημάτων και Συμβουλευτικής στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.). Στα πλαίσια των ερευνητικών-επιστημονικών ενδιαφερόντων της έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Αισθητικής Αγωγής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
238
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.365 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση