Στην αγκαλιά της θάλασσας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στην αγκαλιά της θάλασσας

Έλενα Αρτζανίδου

Οι μέρες της μάνας θάλασσας ποτέ δεν κυλούσαν με τον ίδιο ρυθμό. Πότε καρδιοχτυπούσε με τα καμώματα του γιου της, του Λευκού, και πότε απολάμβανε τα παιχνίδια της όμορφης φώκιας Πέρσας και του αγαπημένου της Άρη. Ήταν, όμως, μια χαρούμενη ζωή, ώσπου. . . η άλλοτε ζεστή αγκαλιά της και όλα τα πλάσματα που φιλοξενούσε πάγωσαν! Άραγε θα βρεθεί το αντίδοτο, για να ζήσουν όλοι και πάλι ευτυχισμένοι κοντά της;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Έλενα Αρτζανίδου

Έλενα Αρτζανίδου (Συγγραφέας)

Η Έλενα Αρτζανίδου γεννήθηκε το 1964 στη Waldsassen στη Δ. Γερμανία. Στα εννιά της χρόνια, η παραμονή της στην Ελλάδα οριστικοποιήθηκε στο Μαυρονέρι του νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 1981 τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Σήμερα ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή χρονογραφημάτων αλλά και άρθρων που αφορούν τον πολιτισμό για την εφημερίδα "Θεσσαλονίκη - Μακεδονία" και στο free-press "Karfitsa". Σήμερα αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό έντυπο www.thinkfree.gr. Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Τα βιβλία της "Ένα ζευγάρι κόκκινα αθλητικά παπούτσια" και "Κόκκινα χρυσά παπούτσια" διασκευάστηκαν από το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης το 2004. Eίναι δημιουργός του βραβευμένου από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, blog: www.filanagnosiaprogram.blogspot.com.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Καλανδράνης (Εικονογράφος)

Ο Δημήτρης Καλανδράνης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Αργότερα πήγε στην Πάτμο, όπου άρχισε να ασχολείται με το χώρο της τέχνης. Σπούδασε στη Σχολή του Σπύρου Ορνεράκη κόμικς, ελεύθερο σχέδιο, κινούμενο σχέδιο, γελοιογραφία, εικαστικές επεμβάσεις κ.ά., την περίοδο 1995-97. Ασχολήθηκε επίσης με το χώρο της φωτογραφίας και της μουσικής, ωστόσο το σχέδιο παρέμεινε η κύρια και η πιο αγαπημένη του ασχολία. Συνεργάστηκε με το περιοδικό "Μολύβι", το 1996, με διάφορες οργανώσεις, όπως Greenpeace, Αρχέλων, Διεθνής Αμνηστία, την περίοδο 1996-97, στην ελληνόφωνη εφημερίδα "Το Βήμα", στην Αυστραλία, το 1998, ως σκιτσογράφος και ως γραφίστας στην Πάτμο από το 1994.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
44
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.379 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση