Στιγμές και διάρκειες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στιγμές και διάρκειες

13 κείμενα φιλοσοφίας και ιστορίας των μαθηματικών και της λογικής

Συλλογικό έργο

Αθανάσιος Τζουβάρας

Γιάννης Χριστιανίδης

25.48€ -30% 17.84€

Η συλλογή των κειμένων που παρουσιάζονται στον ανά χείρας τόμο άρχισε και ολοκληρώθηκε στα προηγούμενα τρία ή τέσσερα χρόνια. Αποτελούν καρπό ενδιαφέροντος και αγάπης για τα αντικείμενα της φιλοσοφίας και της ιστορίας των μαθηματικών και της λογικής. Ο τίτλος «Στιγμές και διάρκειες» που υιοθετήθηκε εμπεριέχει, κρυφίως, στην χρονική τους εκδοχή, τα θεμελιώδη δίπολα πεπερασμένο - άπειρο και διακριτό - συνεχές. Ελπίζουμε ότι ο αναγνώστης θα απολαύσει τα κείμενα της παρούσας συλλογής και ότι αυτά θα αποτελέσουν έναυσμα για προβληματισμό και πιθανή διερεύνηση των ενδιαφερόντων του.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Τζουβάρας

Αθανάσιος Τζουβάρας (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Τζουβάρας είναι καθηγητής στον Τομέα Άλγεβρας, Θεωρίας Αριθμών και Μαθηματικής Λογικής του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Χριστιανίδης

Γιάννης Χριστιανίδης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Χριστιανίδης είναι αναληρωτής καθηγητής ιστορίας των μαθηματικών και της λογικής στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Διαλέτης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Διαλέτης είναι καθηγητής στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο την Ιστορία των φυσικών επιστημών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Χατζηκυριάκου (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Χατζηκυριάκου γεννήθηκε το 1959 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Πτυχίο, 1981), Μαθηματικά και Λογική στο Bedford College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Μ.Sc., 1983) και στο Pennsylvania State University των ΗΠΑ (Ph.D.,1989). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στα πεδία της Μαθηματικής Λογικής και της Μαθηματικής Εκπαίδευσης. Διδάσκει Μαθηματικά και Λογική στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Κολέτσος (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Κολέτσος είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στυλιανός Νεγρεπόντης (Συγγραφέας)

Ο Στυλιανός Νεγρεπόντης είναι ομότιμος καθηγητής του Τομέα Μαθηματικής Ανάλυσης, στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Καρασμάνης

Βασίλης Καρασμάνης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Καρασμάνης είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ειδικεύεται στην αρχαία φιλοσοφία, στην αρχαία επιστήμη και στην ιστορία και φιλοσοφία της τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει 50 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει επιμεληθεί (ή συνεπιμεληθεί) οκτώ τόμους με συλλογές άρθρων, δύο εκ των οποίων από το Oxford University Press και έναν από το Cambridge University Press. Έχει διδάξει και έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά σημαντικά πανεπιστήμια (Οξφόρδη, Κέμπριτζ, Εδιμβούργο, Βενετία, Πρίνστον, Παρίσι, Βερολίνο κ.ά.). Πολλοί ξένοι σημαντικοί φιλόσοφοι έχουν αναφερθεί στο έργο του. Διετέλεσε Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (1994-2004), Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας (2011-2012), Πρόεδρος της European Society for Ancient Philosophy (1997-2010) και Μέλος του ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Διονύσιος Α. Αναπολιτάνος (Συγγραφέας)

Ο Διονύσιος Αναπολιτάνος είναι Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο Μεθοδολογία και Φιλοσοφία των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών - Λογική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει βραβευθεί με το Johnsonian Prize in Philosophy για την καλύτερη μονογραφία ή διατριβή στη φιλοσοφία στις Η.Π.Α. για το έτος 1986,. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών μελετών σε περιοδικά διεθνούς κύρους και συλλογικούς τόμους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος είναι καθηγητής στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δήμητρα Χριστοπούλου (Συγγραφέας)

Η Δήμητρα Χριστοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφίας Μαθηματικών στο Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ. Η φιλοσοφία των μαθηματικών αποτελεί τη βασική περιοχή των ερευνητικών ενδιαφερόντων της, στην οποία δουλεύει συστηματικά και αδιάκοπα από το 1998. Έχει ασχοληθεί με τα διλήμματα του Benacerraf και τα προβλήματα της μαθηματικής γνώσης, τον σύγχρονο μαθηματικό ρεαλισμό, την οντολογία των αριθμών, τον νεοφρεγκεανισμό, το "πρόβλημα του Καίσαρος" του Frege, τη σημασιολογία της μαθηματικής γλώσσας (μαθηματική αλήθεια-αναφορά), την αφαιρετική διαδικασία και την εξέλιξή της, το στάτους των αξιωμάτων καθώς και με συγκεκριμένες εκδοχές συνάντησης και διαλόγου ανάμεσα στην αναλυτική και την ηπειρωτική προσέγγιση της φιλοσοφίας των μαθηματικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Καλυβιανάκη (Συγγραφέας)

Η Ελένη Καλυβιανάκη διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Λογική και Θεωρία Αλγορίθμων και Υπολογισμού (ΜΠΛΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι και ή ίδια απόφοιτη (2000).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Ν. Μοσχοβάκης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Ν. Μοσχοβάκης είναι καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Department of Mathematics του UCLA, στις ΗΠΑ, διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Λογική και Θεωρία Αλγορίθμων (ΜΠΛΑ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γαρυφαλλιά Βαφειάδου (Συγγραφέας)

Η Γαρυφαλλιά Βαφειάδου διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Λογική και Θεωρία Αλγορίθμων (ΜΠΛΑ), στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Joan Rand Moschovakis (Συγγραφέας)

H Joan Rand Moschovakis είναι ομότιμη καθηγήτρια μαθηματικών του Occidental College στο University of California in Los Angeles (UCLA), στις ΗΠΑ, και εξωτερική συνεργάτις του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Λογική και Θεωρία Αλγορίθμων (ΜΠΛΑ), του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Δέμης (Συγγραφέας)

Ο Απόστολος Δέμης είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας των μαθηματικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φίλιππος Φουρναράκης (Συγγραφέας)

Ο Φίλιππος Φουρναράκης είναι διδάκτωρ ιστορίας των μαθηματικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
416
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.872 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση