Στηβ το χαρούμενο κάθαρμα: 10 αυτοτελείς εικονογραφημένες ιστορίες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στηβ το χαρούμενο κάθαρμα: 10 αυτοτελείς εικονογραφημένες ιστορίες

Νίκος Τσιφόρος

Νίκος Τσιφόρος

Νίκος Τσιφόρος (Συγγραφέας)

Νίκος Τσιφόρος (1909-1970). Ο Νίκος Τσιφόρος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Σπούδασε νομική και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του. Άσκησε τη δικηγορία για μικρό χρονικό διάστημα, σύντομα όμως στράφηκε στο χώρο των γραμμάτων. Πρωτοεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής με το θεατρικό έργο Η πινακοθήκη των ηλιθίων και ακολούθησαν πολλές θεατρικές επιτυχίες του, τις περισσότερες από τις οποίες έγραψε σε συνεργασία με τον Πωλ Βασιλειάδη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τίτλους έργων του, όπως Η κυρία του κυρίου, Γάντι και σαρδέλα, Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος, Οι γαμπροί της Ευτυχίας, Το έξυπνο πουλί, Ο Κλέαρχος η Μαρίνα κι ο κοντός. Πολλά έργα του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με εξίσου μεγάλη επιτυχία, ενώ ο ίδιος ο Τσιφόρος ασχολήθηκε με την κινηματογραφική σκηνοθεσία και το σενάριο. Παράλληλα έγραψε πολλά ευθυμογραφήματα καταδεικνύοντας τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας. (Πηγή: Αρχείο Ελλήνων Λογοτεχνών, Ε.ΚΕ.ΒΙ.).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Βιτάλης (Εικονογράφος)

Ο Δημήτρης Βιτάλης, πριν γεννηθεί ως άνθρωπος, γεννήθηκε ως ιδέα στο νοητικό σύστημα των κατώτερων πνευμάτων που έχουν την ανάγκη της γήινης επικοινωνίας. Υλοποιήθηκε σε μορφή ανθρώπου το 1960. Από τότε, δεν σταμάτησε να μεταφέρει αλλόκοτες εικονογραφημένες ιστορίες από άγνωστους έως αδιάφορους κόσμους. Οι ιστορίες του δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, αντιθέτως εξυπηρετούν τις ματαιόδοξες ανάγκες ενός κοντινού και άυλου κόσμου. Ο ίδιος δεν έχει καμιά συναίσθηση της θέσης και της κατάστασής του. Νομίζει πως είναι εικονογράφος των ιδεών του. Οι ιστορίες του δεν είναι αποδεκτές από κανέναν. Οι υλιστές τις βρίσκουν ασήμαντες, ενώ οι πνευματιστές προτείνουν την απαγόρευση της έκδοσής τους φοβούμενοι τυχόν επεισόδια μεταξύ των δύο κόσμων. Μη διαβάζετε τον Δημήτρη Βιτάλη, αλλά, αν το κάνετε, η ευθύνη είναι δική σας.

Λάμπρος Γατής (Επιμέλεια)

Ο εικαστικός Λάμπρος Γατής γεννήθηκε στα Άγραφα Ευρυτανίας το 1954. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό (1973-1976), ενώ από το 1974 και για δέκα χρόνια δούλεψε κοντά στη χαράκτρια Βάσω Κατράκη. Από το 1984 άρχισε να παρουσιάζει το έργο του σε ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων η Μπιενάλε Χαρακτικής της Λουμπλιάνα, το 1987. Το 1988 παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση στη γκαλερί Ζουμπουλάκη. Το 1995 παρουσίασε δουλειά του στην Πινακοθήκη Πιερίδη, σε έκθεση με τίτλο "Μετασχηματισμοί".

Νίκος Δ. Πλατής

Νίκος Δ. Πλατής (Διασκευαστής)

Ο Νίκος Πλατής είναι ο συγγραφέας του περίφημου "Black out / Μαύρου λεξικού", του "Μπαχαρικού λεξικού" και άλλων είκοσι ακόμα βιβλίων, που ως κοινό τους γνώρισμα έχουν την απρόβλεπτη θεματογραφία και το χιούμορ. Το "Κάμα τσούχτρα" ήταν το βιβλίο που τον έκανε ευρύτερα γνωστό, δίνοντας του για βδομάδες θέση στα μπεστ σέλερς. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1951, όπου ζει και εργάζεται.


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
48
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.156 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση