Στη σκιά του βουνού
zoom in
13.00€ -10% 11.70€

Μήπως όμως η ίδια η πράξη της συγγραφής ενός βιβλίου δεν είναι μια πράξη αλαζονική; Αναρωτήθηκε πώς πείθεις κάποιον να μη φερθεί κατά τρόπο συμβατικό, όταν όλα συντελούν προς αυτό; Γιατί ν` ακούσει τα λόγια τα δικά σου ακόμα κι όταν είσαι βέβαιος πως κατέχεις τις απαντήσεις, τις λύσεις; Σαν δάσκαλος, σοφός και σίγουρος που διδάσκει αφ` υψηλού, δε θα είχε καμία τύχη. Μα βέβαια δε θα μετέφερε τη γνώση του αυτούσια, αλλά θα προσπαθούσε να εμπνεύσει. Κανένας δε χρειάζεται λόγια έτοιμα και αλήθειες σε σωστή σύνταξη, αυτό που χρειάζεται είναι έμπνευση. Έτσι δεν χρειαζότανε να είναι φοβερά προσεχτικός στα λόγια που θα επέλεγε ή στη σοφία των ιστοριών που θα διηγούνταν. Ένας ξένος ήταν άλλωστε σε αυτόν τον τόπο και ως τέτοιον τον αντιμετώπιζαν, δεν ήταν πως κινδύνευε κάτι γνώριμο ή δικό του από την ενδεχόμενη αστοχία των λεγομένων του. Η παραπάνω σκέψη τού έδωσε θάρρος να προχωρήσει.

Βάλθηκε λοιπόν να γεμίζει τις πρώτες σελίδες, αρχικά με όσα βασάνιζαν τον ίδιο προσωπικά, για να προχωρήσει έπειτα στα βάσανα των ανθρώπων που είχαν φωλιάσει γύρω από το βουνό δίχως όνομα.

Νικόλας Σαγιάς (Συγγραφέας)

Ο Νικόλας Σαγιάς ζει και εργάζεται στην Αθήνα. "Στη σκιά του βουνού" είναι το πρώτο του βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
173
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.269 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

atmosfairiko, apolaustiko kai dunato biblio.…

★ ★ ★ ★ ★

atmosfairiko, apolaustiko kai dunato biblio. axizei kathe selida tou.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 22/06/2012)

ena iperoxo vivlio pou aksizei na diavastei apo…

★ ★ ★ ★ ★

ena iperoxo vivlio pou aksizei na diavastei apo olous!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 23/07/2012)

Στα συν του βιβλίου η ανάπτυξη της πλοκής με…

★ ★ ★ ★

Στα συν του βιβλίου η ανάπτυξη της πλοκής με φιλοσοφική διάθεση.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 27/07/2012)

βιβλίο που θέτει κρίσιμα ερωτήματα και δίνει…

★ ★ ★ ★ ★

βιβλίο που θέτει κρίσιμα ερωτήματα και δίνει απαντήσεις που μπορούν να ερμηνευθούν πολυσήμαντα. Στα συν του η ωραία ανάλυση δύσκολων θεμάτων και την διάθεση για ταξίδι που προκαλεί. Προσωπικά ήθελα μεγαλύτερη ανάλυση σε ορισμένα θέματα και στους χαρακτήρες, κατανοητό όμως λόγω της μικρής έκτασης του βιβλίου που το καθιστά ακόμα πιο ευκολοδιάβαστο. Αν και έπεσε τυχαία στα χέρια μου, με αποζημίωσε πλήρως η ανάγνωσή του.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 29/08/2012)