Στη γη του μύθου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στη γη του μύθου

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με θεούς, ήρωες και ποιητές

Lia Del Corno

Dario Del Corno

Ο χρυσός των Μυκηνών, οι θεές της Ελευσίνας, ο Καλυδώνιος κάπρος, η μάγισσα της Κορίνθου, το λιοντάρι της Νεμέας, ο πλάτανος της Κω: ένα νήμα συνδέει άρρηκτα τους μεγάλους ελληνικούς μύθους με τους τόπους που τους γέννησαν, οι οποίοι υπήρξαν το θέατρο συναρπαστικών παραδόσεων, ξεχωριστών γεγονότων, αξέχαστων μαχών και έντονων παθών. Όχι μόνο η τέχνη και η ποίηση αλλά και ο ρους των ποταμών, η πνοή του ανέμου, το τραχύ φως της πέτρας, το περίγραμμα των βουνών, προσδίδουν στο μύθο ένα πιο ζωντανό και αυθεντικό νόημα.
Το βιβλίο "Στη γη του μύθου" προσφέρει στον αναγνώστη την ευχαρίστηση μιας εντελώς νέας εμπειρίας: να ταξιδέψει στο δρόμο του μύθου, να εισχωρήσει σ’ αυτό το θαυμαστό κόσμο ακολουθώντας τους σταθμούς της πορείας μέσα από την οποία γεννήθηκε. Οδηγοί του δε θα είναι μόνο οι φωνές των δύο συγγραφέων αλλά και οι μαρτυρίες των Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων, οι οποίοι επεξεργάστηκαν τις προαιώνιες αναμνήσεις του λαού και τις μεταμόρφωσαν σε ανώτερη τέχνη.
Αυτό το βιβλίο είναι ο ιδανικός σύντροφος για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα, σε κάθε περιοχή και σε κάθε πόλη. Δεν πρόκειται για ένα τουριστικό ή αρχαιολογικό εγχειρίδιο, αλλά για έναν ασυνήθιστο και ξεχωριστό οδηγό για τους κυριότερους τόπους του μύθου και της ιστορίας της αρχαίας Ελλάδας -τους Δελφούς, την Αθήνα, τη Δήλο, τον Μαραθώνα, τη Σπάρτη και πολλούς άλλους το ίδιο συναρπαστικούς-, οι οποίοι παρουσιάζονται στον επισκέπτη, ή και σε εκείνον που ταξιδεύει μόνο με τη φαντασία του, όπως τους είδαν και τους περιέγραψαν οι Έλληνες ποιητές και οι δημιουργοί των αμέτρητων θρύλων. Είναι, με λίγα λόγια, ένας ποιητικός και λογοτεχνικός οδηγός, ο οποίος αποδίδει σε κάθε τόπο τη φανταστική του διάσταση και εμπλουτίζει μια πραγματική ή φανταστική / εικονική επίσκεψη με την αφήγηση της συναρπαστικής κλασικής μυθολογίας.

Lia Del Corno (Συγγραφέας)

Η Λία Ντελ Κόρνο προσέγγισε τη μυθολογία μέσα από τις κλασικές σπουδές, τη μετάφραση έργων του Καρλ Κερένι και το θέατρο. Έχει συνεργαστεί με το Μικρό Θέατρο, το Λαϊκό Θέατρο της Ρώμης και το Θέατρο Φράνκο Παρέντι και έχει επιμεληθεί την παραγωγή μαθημάτων με οπτικοακουστικά μέσα για την ελληνική τραγωδία. Σήμερα συνεχίζει την ενασχόλησή της με τη μετάφραση και εργάζεται επίσης ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της, το οποίο έγραψε μαζί με το σύζυγό της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Dario Del Corno (Συγγραφέας)

Ο Ντάριο Ντελ Κόρνο διδάσκει Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Είναι συγγραφέας βιβλίων και κριτικών μελετών που αφορούν κυρίως το αρχαίο δράμα. Έχει γράψει, ανάμεσα στα άλλα, και τα εξής έργα: "Ελληνική λογοτεχνία" (1988), "Ανθολογία ελληνικής λογοτεχνίας" (1991) και "Οι νάρκισσοι του Κολωνού. Δραματουργία του μύθου στην ελληνική τραγωδία" (1998). Έχει κάνει μεταφράσεις και σκηνικές προσαρμογές έργων των Ελλήνων τραγικών, του Σαίξπηρ, του Μολιέρου και του Γκαίτε για θεατρικές παραστάσεις. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του σεναρίου του μιούζικαλ Κανένας του Λουτσιάνο Μπέριο. Συνεργάζεται με το πολιτιστικό ένθετο του Sole-24 Ore.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
507
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.778 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση