Στεριές και θάλασσες
zoom in
13.12€ -11% 11.68€

Ας βουτήξουμε μέχρι τον πάτο των θαλασσών, να ανακαλύψουμε πώς είναι φτιαγμένοι, ας δούμε τι είναι οι πέτρες και το χώμα, οι ήπειροι και τα νησιά, οι θάλασσες, τα ποτάμια και οι λίμνες, οι παγετώνες, τα βουνά, οι σπηλιές, οι έρημοι, οι ακτές. . . Ας παρακολουθήσουμε πώς και γιατί γεννιούνται, πώς και γιατί μεταμορφώνονται με τα χρόνια πώς και γιατί μεταμορφώνουν το ένα το άλλο. Το μεγαλείο της φύσης κι όλες του κόσμου οι ομορφιές ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας κάθε μέρα. Για να εκτιμήσουμε το φαινόμενο της ζωής, για να καταλάβουμε ότι αξίζει τον κόπο να την προστατέψουμε, πρέπει, πρώτ’ απ’ όλα, να καταλάβουμε για ποιο πράγμα μιλάμε. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, το σπίτι μας, τον πλανήτη Γη, αυτήν την κουκκίδα μέσα στο απέραντο Σύμπαν, για να μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά μαζί του. Κατασκευές και πειράματα, συγκριτικοί πίνακες και ρεκόρ, ένα δεκάλεπτο σκετσάκι για δραματοποίηση, απαντήσεις στις επιπλέον απορίες που θα γεννηθούν και γλωσσάρι, συμπληρώνουν το θέμα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Άννα Χατζημανώλη

Άννα Χατζημανώλη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954. Πτυχιούχος της αγγλικής και της ελληνικής φιλολογίας (1977-1981) του Α.Π.Θ. Από το 1977 ασχολείται επαγγελματικά με την επιμέλεια εκδόσεων και από το 1984 με τη συγγραφή και την έκδοση παιδικών βιβλίων για την προσχολική και την πρωτοσχολική ηλικία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κάριν Μούσερ - Σπάσου

Κάριν Μούσερ - Σπάσου (Εικονογράφος)

Η Κάριν Μούσερ Σπάσου γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ (Augsburg) της Γερμανίας το 1962 όπου και σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή (1979-1981). Ασχολείται με τη ζωγραφική (ακουαρέλα και ακρυλικό) και γλυπτική σε πηλό. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε τέσσερις ομαδικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη το 1989, 1998, 2003, 2007 και σε μία ατομική έκθεση στο Άουγκσμπουργκ 2008. Ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων παρουσιάστηκε το 2000, όπου μετέφρασε, διασκεύασε στα ελληνικά και εικονογράφησε, ένα παλιό γερμανικό παραμύθι "Ο Καρυδούλης" και το 2005 εικονογράφησε το παιδικό μυθιστόρημα "Αμπέλι σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι", που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις "Γερμανός". Το 2003 εικονογράφησε μια παιδική χριστουγεννιάτικη ιστορία "Το μαγικό αυτοκίνητο του Αϊ Βασίλη", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Ζήτη". Τη χρονική περίοδο 2004-2008 εικονογράφησε τη σειρά βιβλίων "Αλυσίδα" που περιλαμβάνει 14 βιβλία για παιδιά με θέμα την κατανόηση των φυσικών φαινομένων και δύο βιβλία με παροιμίες "Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι", που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις "Κίρκη".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
35
Διαστάσεις:
25x18
Βάρος:
0.274 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση