Στατική των ισοστατικών φορέων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στατική των ισοστατικών φορέων

Διαγράμματα [N], [Q], [M]: Γραμμές επιρροής: Αρχή δυνατών έργων

Γιάννης Β. Γκαρούτσος

15.99€ -20% 12.79€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789608250147

 • Κατηγορίες:

  Εκπαίδευση | Παιδαγωγική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2008

 • Εκδότης

  SPIN

Οι σημειώσεις αυτές γράφτηκαν με σκοπό να αποτελέσουν κάποτε βοήθημα στη μελέτη της Στατικής των Ισοστατικών φορέων. Η μελέτη επικεντρώνεται στα παρακάτω τρία σημεία:
a) Διαγράμματα εντατικών μεγεθών: Η κατασκευή τους γίνεται με τον πιο απλό και πρακτικό τρόπο. Ισχύουν όλα όσα είναι γνωστά από την Εισαγωγή στη Στατική. Εδώ έχουμε επιπλέον πρακτικούς κανόνες. Δίνεται μεγάλη σημασία στην ταχύτητα κατασκευής των διαγραμμάτων [Ν], [Q], [M] καθώς και στον έλεγχο της ορθότητας των αποτελεσμάτων.
b) Γραμμές επιρροής: Δίνεται η έννοια της γραμμής επιρροής και οι μέθοδοι κατασκευής των γραμμών επιρροής των αντιδράσεων στήριξης καθώς και των εντατικών μεγεθών σε μία καθορισμένη θέση του φορέα. Ακόμη, στο κεφάλαιο των γραμμών επιρροής παρουσιάζονται οι χρήσεις των γραμμών επιρροής.
c) Υπολογισμοί παραμορφωσιακών μεγεθών. Στο κεφάλαιο αυτό, με χρήση της αρχής δυνατών έργων, υπολογίζουμε μετατοπίσεις, στροφές, μεταβολές αποστάσεων και σχετικές στροφές σε ενδιάμεσες αρθρώσεις λόγω φορτίσεων, μετατοπίσεων στηρίξεων και θερμοκρασιακών μεταβολών.
Προτείνουμε στον αναγνώστη να επαναλάβει τα διαγράμματα εντατικών μεγεθών και τα δικτυώματα από το βιβλίο μας `Εισαγωγή στη Στατική`.
Γιάννης Γκαρούτσος


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Γιάννης Β. Γκαρούτσος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
237
Διαστάσεις:
23x17
Βάρος:
0.483 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση