Σπάρτη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σπάρτη

Κοινωνική και πολιτική ιστορία έως τη ρωμαϊκή κατάκτηση

Levy, Edmont

29.42€ -27% 21.48€

(. . .) Στο βιβλίο αυτό, ο Edmond Levy παρουσιάζει μια νηφάλια και τεκμηριωμένη εικόνα της κοινωνίας και της πολιτικής οργάνωσης της Σπάρτης, συνθέτοντας με εξαιρετική επιτυχία τα πορίσματα των επιμέρους επιστημονικών -φιλολογικών, ιστορικών, ανθρωπολογικών- ερευνών σχετικά με το κράτος των Λακεδαιμονίων. Ποια ήταν η μορφή της εξουσίας και πως αυτή εξελίχθηκε ιστορικά; Πως μπορεί να χαρακτηριστεί ο ιδιόμορφος τύπος της σπαρτιατικής κοινωνίας; Ποια ήταν η θέση της γυναίκας; (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Στεφανής, Αθανάσιος Δ. (Μεταφραστής)

Ο Αθανάσιος Στεφανής είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων (τμήμα Κλασικών Σπουδών). Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Α. Σ. Ωνάσης" στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales. Τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο" Le messager dans la tragedie grecque. Formes d’information et formes de falsification du message dans l’antiquite grecque" υποστήριξε το 1988 με Επόπτη Καθηγητή τον Pierre Vidal-Naquet. Από το 1994 υπηρετεί ως ερευνητής στο Κ.Ε.Ε.Λ.Γ. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται στην αρχαία ελληνική τραγωδία, την κοινωνική και πολιτική σκέψη στην αρχαία Ελλάδα, καθώς και τη θρησκεία και μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων.

Levy, Edmont (Συγγραφέας)

Ο Edmond Levy γεννήθηκε το 1934 και είναι απόφοιτος της Ecole normale superieure και παλιό μέλος της Ecole Francaise d΄Athenes, ενώ διετέλεσε καθηγητής της Σχολής Ιστορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Marc Bloch του Στρασβούργου. Διευθύνει το επιστημονικό περιοδικό "Ktena". Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται σε θέματα αρχαίας ελληνικής ιστορίας, ενώ στα έργα του περιλαμβάνονται τα βιβλία: "Athenes devant la defaite de 404. Histoire d΄une crise ideologique" (De Boccard, 1976), "La femme dans les societes antique" (Universite de Strasbourg, 1983), "Le systeme palatial en Orient, en Grece et a Rome" (De Boccard, 1987), "La Grece au Ve siecle, de Clisthene a Socrate" (Seuil, 1995) και "La codification des lois dans l΄Antiquite" (De Boccard, 2000).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Έτος κυκλοφορίας:
2008
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
506
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.653 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση