Σιδηρές κατασκευές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σιδηρές κατασκευές

Από λεπτομερείς διατομές ψυχρής διαμόφωσης

Ιωάννης Κ. Βάγιας

Dab Dubina

89.00€ -26% 65.86€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602097304

 • Κατηγορίες:

  Νομική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2004

 • Εκδότης

  Κλειδάριθμος

Η ανάγκη επίτευξης ποιοτικών, γρήγορων και οικονομικών κατασκευών, σε θέση να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ασφαλείας, λειτουργικότητας και αντοχής στο χρόνο οδήγησε στην όλο και μεγαλύτερη χρήση λεπτότοιχων δομικών στοιχείων από χαλύβδινες διατομές ψυχρής διαμόρφωσης, με δυνατότητα εφαρμογής τόσο ως μεμονωμένα στοιχεία όσο και ως ολοκληρωμένες κτιριακές λύσεις. Η χρήση τους συνδέεται με ειδικά προβλήματα σχεδιασμού, λόγω της αυξημένης ευαισθησίας τους έναντι φαινομένων ασταθείας. Στο παρόν βοήθημα δίνονται πληροφορίες αναφορικά με τη μόρφωση και ανάλυση διαφόρων στοιχείων από λεπτότοιχες διατομές, όπως τεγίδων, μεταλλικών φύλλων επικαλύψεων, πανέλων σάντουιτς, αυλακωτών λαμαρίνων και κασετών, αναλύονται δε οι συνδέσεις (κοχλίες, πιρτσίνια, εκπυρσοκροτούμενα βλήτρα, ροζέτες, σημειακές και συνεχείς συγκολλήσεις κ.λπ), οι οποίες έχουν σημαντικές διαφορές από τις συνήθεις στις κατασκευές από χάλυβα. Επίσης παρουσιάζονται πέραν των κτιριακών έργων και διάφοροι άλλοι τύποι κατασκευών, όπως μεταλλικά σιλό με τοιχώματα από αυλακωτές λαμαρίνες, βιομηχανικά ράφια, δοκοί με αυλακωτούς κορμούς. Με την ευκαιρία εξέτασης των διαφόρων τύπων κατασκευών δίνεται η ευκαιρία ανάπτυξης των μεθόδων σχεδιασμού και ελέγχου αντοχής, ευστάθειας και λειτουργικότητας γραμμικών στοιχείων, δίσκων, πλακών και κελυφών. Η ύλη συμπληρώνεται με εκτεταμένα παραδείγματα εφαρμογής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ιωάννης Κ. Βάγιας (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Βάγιας είναι διπλ. πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ και Δρ. μηχανικός του Πολυτεχνείου Braunschweig, Γερμανίας. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του ΕΜΠ. Συμμετείχε στις επιτροπές σύνταξης του Ελληνικού Κανονισμού Σκυροδέματος και του Νέου Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού (ΝΕΑΚ). Εκπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος επιτροπών σύνταξης στον Ευρωκώδικα 3, για τις σιδηρές κατασκευές, σύμβουλος μηχανικός ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών σε θέματα μεταλλικών και σύμμικτων κατασκευών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Dab Dubina (Συγγραφέας)

Ο Dab Dubina, καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Τιμισοάρας Ρουμανίας, είναι διπλωματούχος μηχανικός και Δρ. Μηχανικός του ίδιου Πολυτεχνείου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
638
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.229 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση