Σαν να μην είμαι εγώ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σαν να μην είμαι εγώ

Ένα ντοκουμέντο για τα Βαλκάνια

Slavenka Drakulic

Η ηρωίδα του βιβλίου είναι δασκάλα σε ένα χωριό της Βοσνίας. Ζει στο δικό της σπίτι, είναι είκοσι εννιά χρονών, έξυπνη, όμορφη και βιώνει την καθημερινότητά της. Μέχρι που μια ανοιξιάτικη μέρα ένας νεαρός στρατιώτης εισβάλλει στο διαμέρισμά της και ανατρέπει τη ζωή της.
Καθώς ο ουρανός γίνεται μαύρος από τους βομβαρδισμούς, η ηρωίδα εισέρχεται σε έναν καινούργιο κόσμο όπου η ειρήνη απουσιάζει και αντί για σπίτια υπάρχουν μόνο στρατόπεδα· στρατόπεδα υποδοχής, διερχομένων, καταναγκαστικών έργων, εκτελέσεων.
Με ευαισθησία αλλά και με άτεγκτη εμμονή στη λεπτομέρεια, η Σλαβένκα Ντράκουλιτς καταγράφει τον αγώνα μιας γυναίκας να διατηρήσει την ανθρωπιά και την ελπίδα μέσα στην τραγωδία και την ερήμωση του γιουγκοσλαβικού πολέμου.

Μπελίκα Κουμπαρέλη

Μπελίκα Κουμπαρέλη (Μεταφραστής)

Η Μπελίκα Κουμπαρέλη γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης και κοινωνιολογία στην Αγγλία. Είναι διδάκτωρ της κοινωνικής εγκληματολογίας. Έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες και ως παραγωγός ραδιοφώνου. Την τελευταία δεκαετία διδάσκει και μεταφράζει. Το 1987 πήρε το Β΄ Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα του ΥΠΠΟ για το μονόπρακτό της "Οι αντίπαλοι". Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος για το διήγημά της "Το ραμμένο μου" βραβεύτηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του περιοδικού Ρεύματα και δημοσιεύτηκε στον συλλογικό τόμο "Η τέχνη του γράφειν".

Slavenka Drakulic

Slavenka Drakulic (Συγγραφέας)

Η Σλαβένκα Ντράκουλιτς γεννήθηκε στην Κροατία το 1949, από πατέρα μουσουλμάνο και μάνα Σέρβα, δηλαδή χριστιανή. Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Δε ζει πια στην Κροατία, μετά το διχασμό. Γράφει στα κροατικά και τα αγγλικά και συνεργάζεται με τις εφημερίδες New Republic, La Stampa, Dagens Nyheter, Observer κ.α. Εκτός από το "Σαν να μην είμαι εγώ", έχει δημοσιεύσει τα μυθιστορήματα: "The Taste of Man", "Holograms of Fear" και "Marble Skin", καθώς και τρεις δημοσιογραφικές μελέτες: "How We Survived Communism and Even Laughed", "Raine Express", "Cafe Europa" (Οξύ, Αθήνα, 1998). Όλα της τα έργα έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
229
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.286 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση