Σαίξπηρ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σαίξπηρ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Germaine Greer

Στη σύντομη αυτή εισαγωγή, η Germaine Greer εξερευνά τη σκέψη του Σαίξπηρ, αποκαλύπτοντας τις μεθόδους που χρησιμοποίησε με σκοπό να δραματοποιήσει ηθικά και διανοητικά θέματα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το έκπληκτο κοινό του να έλθει σε επαφή με μια δημιουργική διάσταση της καθημερινής ζωής. Η συγγραφέας υποστηρίζει πως, όσο το έργο του Σαίξπηρ παραμένει θεμελιώδες για τον αγγλόφωνο κόσμο, θα παραμένουν άφθαρτες οι αξίες που τον καθιστούν μοναδικό.

Η Germaine Greer είναι καθηγήτρια αγγλικών και συγκριτικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ. Είναι συγγραφέας των πολύ γνωστών βιβλίων "Η γυναίκα ευνούχος", "Το σεξ και η μοίρα", "Η τέλεια γυναίκα" και "Το αγόρι".

Germaine Greer

Germaine Greer (Συγγραφέας)

Η Ζερμέν Γκριρ γεννήθηκε στην Μελβούρνη το 1939. Σπούδασε αγγλική και γαλλική φιλολογία και λογοτεχνία και πήρε το πτυχίο της από το Κέιμπριτζ με μια εργασία για τον Σαίξπηρ. Είναι καθηγήτρια αγγλικών και συγκριτικής λογοτεχνίας. Διδάσκει στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού. Υπήρξε από τα επιφανέστερα στελέχη του παγκόσμιου φεμινιστικού κινήματος. Έργα της: -"The Female Eunuch" ("Η γυναίκα ευνούχος") -"The Obstacle Race" -"Sex and Destiny" ("Το σεξ και η μοίρα") -"The Madwoman΄s Underclothes" -"Shakespeare" -"Daddy, we Hardly Knew you" -"The Change" -"Slip-shod Sibyls" -"The Whole Woman" ("Η τέλεια γυναίκα")
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης είναι καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1977. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής 2007 για το βιβλίο του "Από τον πολιτισμό στην πείνα".

Βασιλική Γιαννακοπούλου (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
184
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.105 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση