Ρωσικά πολιτιστικά αγαθά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ρωσικά πολιτιστικά αγαθά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας

Ελένη Θ. Χαρχαρέ

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), αποδεχόμενη την πρόταση της καθηγήτριας Χρύσας Μαλτέζου, διευθύντριας του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, που εδρεύει στην πόλη της Βενετίας, αποφάσισε να προβεί στην έκδοση του ανά χείρας τόμου, ο οποίος περιλαμβάνει τετράγλωσσο μελέτημα της υποτρόφου ερευνήτριας του Ινστιτούτου Ελένης Θ. Χαρχαρέ με τίτλο "Ρωσικά πολιτιστικά αγαθά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας".

Η έκδοση αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., η οποία συνέρχεται από 21 έως 25 lουνίου 2006 στην πόλη της Βενετίας και στους φιλόξενους χώρους του Ινστιτούτου.

Η Γενική Συνέλευση έχει ως κεντρικό θέμα: "Η συμβολή του ορθόδοξου πολιτισμού στην οικοδόμηση της νέας Ευρώπης". Αυτό ακριβώς το πέρασμα, αυτήν την παρουσία της Δ.Σ.Ο. στον ιστορικό ευρύτερο χώρο του περικαλλούς ορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, καταγράφει και αποτυπώνει η παρούσα έκδοση, μικρή συμβολή στην ανάδειξη της αδιάλειπτης πολιτισμικής παρουσίας και δραστηριότητας Ορθόδοξων Χριστιανών στην καρδιά της Ευρώπης από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Μάλιστα το θέμα της παρούσας εργασίας, η οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύτερο κοινό τη συλλογή ρωσικών ορθόδοξων εικόνων τις οποίες κατέχει το Ινστιτούτο της Βενετίας, βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με αυτό της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. Εμφανίζεται έτσι μια πτυχή της συμβολής του ορθόδοξου πολιτισμού στην οικοδόμηση της νέας Ευρώπης.

Ο πρόδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. Sergei Popov, βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στυλιανός - Άγγελος Παπαθεμελής, γενικός γραμματέας της Δ.Σ.Ο., βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων.

Όλγα Πατρουνόβα

Όλγα Πατρουνόβα (Μεταφραστής)

Η Όλγα Πατρουνόβα γεννήθηκε στη Μόσχα, αποφοίτησε από το Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο, επί σειρά ετών εργάστηκε ως επιμελήτρια εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο "Προγκρές" και ως καθηγήτρια της ελληνικής γλώσσας στη Διπλωματική Ακαδημία και το Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο. Από το 1992 ζει στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια-μεταφράστρια στη "Φωνή της Ελλάδας". Εργάζεται ως μεταφράστρια, επιμελήτρια και διερμηνέας συνεδρίων. Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί περισσότερα από σαράντα βιβλία στη ρωσική και την ελληνική γλώσσα. Έχει γράψει δύο βιβλία δικά της. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διερμηνέων Συνεδρίων.

Σωτήριος Μεσσίνης (Μεταφραστής)


Ελένη Θ. Χαρχαρέ (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
134
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.381 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση