Ρεάλ Μαδρίτης, προπόνηση επίθεσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ρεάλ Μαδρίτης, προπόνηση επίθεσης

114 ασκήσεις από την ανάλυση των γκολ του 4-2-3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης

Μιχάλης Τσοκακτσίδης

25.00€ -11% 22.25€

Το βιβλίο "Ρεάλ Μαδρίτης Προπόνηση Επίθεσης" είναι το πρώτο της αντίστοιχης σειράς που θα κυκλοφορήσει και το οποίο παρουσιάζει ξεκάθαρα το πώς μπορείτε να προπονείτε την ομάδα σας στην επιθετική της λειτουργία, έτσι ώστε να φτάνει στην εξεύρεση λύσεων και στην επίτευξη των γκολ, όπως οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.

Ο Μιχάλης Τσοκακτσίδης είναι προπονητής UEFA Α΄ (και πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και έχει προβεί σε μια εκτενή και εμπεριστατωμένη ανάλυση του τρόπου με τον οποίον η Ρεάλ Μαδρίτης την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 (τη χρονιά δηλαδή που σημείωσε 121 γκολ και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας) έφτανε στην επίτευξη των γκολ της, καταφέρνοντας να βρίσκει επιθετικές λύσεις απέναντι σε κάθε αγωνιστικό πρόβλημα που δημιουργούνταν από αντιπάλους, οι οποίοι αμύνονταν στη χαμηλή, στη μεσαία ή στην υψηλή ζώνη.

Όπως επίσης και το πώς αυτό συνέβαινε κατά τη φάση της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση, όταν η Ρέαλ Μαδρίτης κέρδιζε την μπάλα στη χαμηλή, στη μεσαία ή στην υψηλή ζώνη και βεβαία πάντα σε συνδυασμό με την αγωνιστική τακτική συμπεριφορά του αντιπάλου.

Αυτή η ανάλυση των γκολ και των τακτικών ενεργειών της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί ένα εξειδικευμένο ασκησιολόγιο 114 ασκήσεων χωρισμένο και κατηγοριοποιημένο σε 30 έτοιμες προπονήσεις για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος απέναντι στις ίδιες αγωνιστικές καταστάσεις.

Μετά την ανάλυση της κάθε αγωνιστικής κατάστασης, η οποία οδηγούσε στην επίτευξη των γκολ της Ρεάλ, ακολουθεί μία πλήρη και εξειδικευμένη προπονητική μονάδα με το ίδιο θέμα-στόχο, με ξεκάθαρα και έγχρωμα σχεδιαγράμματα, λεπτομερείς περιγραφές, προοδευτικότητα των ασκήσεων καθώς και τα προπονητικά σημεία κλειδιά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις έτοιμες προπονητικές μονάδες για να προπονηθείτε στις ίδιες αγωνιστικές καταστάσεις και έχοντας τους ίδιους στόχους στην επιθετική σας λειτουργία, όπως επίσης και στη φάση της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση.

Θα μπορέσετε να δείτε ακριβώς πώς η Ρεάλ Μαδρίτης έβρισκε λύσεις απέναντι σε κάθε αγωνιστικό πρόβλημα που τις έθεταν και της δημιουργούσαν οι αντίπαλοί της, είτε αυτοί αμύνονταν στη χαμηλή, στη μεσαία ή στην υψηλή ζώνη του γηπέδου.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο του βιβλίου είναι βασισμένο στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Θα μάθετε να παίζεται όπως η κορυφαία ομάδα θετικής μετάβασης στον κόσμο τη χρονιά εκείνη. Υπάρχουν ειδικευμένες ασκήσεις για τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, όταν η μπάλα κερδίζεται στη χαμηλή, στη μεσαία ή στην υψηλή ζώνη του γηπέδου.

Μιχάλης Τσοκακτσίδης

Μιχάλης Τσοκακτσίδης (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Τσοκακτσίδης άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην ηλικία των 10 στα τμήματα υποδομής του Γ.Σ Δόξα Δράμας. Έπαιξε σε όλα τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου, πριν προαχθεί στην 1η ομάδα σε ηλικία 19 ετών. Για 10 χρόνια έπαιξε επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε όλες τις εθνικές κατηγορίες με τις ακόλουθες ομάδες: Δόξα Δράμας, Ιλτεξ Λύκοι, Ολυμπιακός Βόλου, Αγροτικός Αστέρας, Εθνικός Κ. Πανδραμαϊκός. Στην ποδοσφαιρική του πορεία κέρδισε 6 πρωταθλήματα με 6 διαφορετικές ομάδες. Σε ηλικία 29 ετών πήρε την απόφαση να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Επίσης έχει θητεύσει στις σχολές UEFA (της Ε.Π.Ο) και είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2005 στις αναπτυξιακές ηλικίες ενώ από το 2008 και έπειτα είναι προπονητής ερασιτεχνικών ομάδων του Ν. Δράμας. Την περίοδο 2014-2015 διετέλεσε προπονητής της Δόξας Δράμας. Το ποδόσφαιρο κατέχει σημαντικό κομμάτι στη ζωή του και έχει μεγάλο πάθος για την προπονητική. Από πολύ μικρός τον ενδιέφερε η μελέτη προπονητικών μεθόδων, όπως επίσης η παρακολούθηση και ανάλυση το πώς μπορούν να εφαρμοστούν αυτές με επιτυχία (σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού). Του αρέσει να μαθαίνει από τις μεγάλες και επιτυχημένες ομάδες, οι οποίες βοηθάνε στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
212
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.453 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση