Πυθαγόρας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πυθαγόρας

Ο γιος της σιωπής

Benigno Morilla

"Ο θάνατος υποθέτει την οριστική παύση της δραστηριότητας του σώματος, που είναι η πρώτη εστία μας στον κόσμο, όμως δεν είναι σε θέση να εξοντώσει το βαθύτερο ον το οποίο κατοικεί σε αυτό. Ο πυρήνας αυτού που υπήρξε κάθε άνθρωπος ξεδιπλώνεται με το θάνατο του σώματος, με τον ίδιο τρόπο που κάθε νύχτα ο νους ξεδιπλώνεται στον κόσμο των ονείρων. Αυτός ο πυρήνας της πραγματικής φύσης κάθε ανθρώπου αντιπροσωπεύει την ουσία του, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι εντυπώσεις από εμπειρίες συσσωρευμένες στη διάρκεια πολλών ζωών".
Εκτός από θεμελιωτής του διασημότερου μαθηματικού θεωρήματος, ο Πυθαγόρας ο Σάμιος ήταν ένας μυστικιστής που αναζήτησε τη γνώση μέσα από πολλές οδούς. Ταξίδεψε σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, αναζητώντας μια ικανοποιητική απάντηση στο ζήτημα της ύπαρξης, και δημιούργησε μια κοινότητα συνεχιστών της σκέψης του στο Νότο της Ιταλίας, με στόχο την πρακτική εφαρμογή των ιδεών του στην κοινωνία και την πολιτεία.Τις δύσκολες ώρες πριν από το θάνατό του, ο φιλόσοφος κάνει μια ανασκόπηση της ζωής του συζητώντας με τον Άμσετ, έναν από τους γιους του θεού Ώρου και Φύλακα του Θανάτου, συνθέτοντας τη μουσική ενός πνεύματος που ήθελε να αγκαλιάσει το φως και το σύμπαν.

Μαρία Ακριβάκη (Μεταφραστής)


Benigno Morilla

Benigno Morilla (Συγγραφέας)

Ο Mπενίνιο Mορίγια γεννήθηκε στο Παρίσι το 1950. Σπούδασε Kαλές Tέχνες στην Aκαδημία του Σαν Φερνάντο, στη Mαδρίτη. Πολύ σύντομα, έδειξε ενδιαφέρον για την ανατολική φιλοσοφία μα και τις ετερόδοξες σχολές της Δύσης και εξελίχθηκε σε αναγνωρισμένο ερευνητή και εκλαϊκευτή της αρχαίας σοφίας, ενώ επιπλέον έλαβε την εκπαίδευση του ψυχοθεραπευτή. Πλήθος σεμιναρίων, ομιλιών, άρθρων και εκδόσεων σηματοδοτούν την εικοσαετή και πλέον πορεία του. Eίναι συγγραφέας των βιβλίων "H τρέλα της ύπαρξης" ("La locura de existir"), το οποίο έγραψε σε συνεργασία με το γιατρό Ramόn Carballo, "Kλειδιά για την πνευματική και τη συναισθηματική ισορροπία" ("Claves para el equilibrio mental y emocional"), "Σκέψου καλά και θα πετύχεις: Bασικά λάθη του μυαλού" ("Piensa bien y acertaras: errores basicos de la mente"), "Aιώνιες διδασκαλίες για δύσκολους καιρούς" ("Ensenanzas eternas para tiempos dificiles"), το οποίο έγραψε σε συνεργασία με τον Ramiro Calle, και "H αξία του να είναι κανείς άντρας: H κρυφή ιστορία του ανδρισμού" ("El valor de ser hombre: historia oculta de la masculinidad").
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
444
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.648 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση