Ψυχοπαθολογία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ψυχοπαθολογία

17η Αμερικανική - 1η Ελληνική Έκδοση

Matthew K. Nock

Jill Μ. Hooley

James N. Butcher

130.00€

Κατερίνα Μαλίχιν (Μεταφραστής)


Βασιλική Σιαφάκα (Επιμέλεια)


Μαρία Γεωργιάδη (Επιμέλεια)


Αργυρούλα Καλαϊτζάκη (Επιμέλεια)


Λίσσυ Κανελλοπούλου (Επιμέλεια)


Αικατερίνη Κούτρα (Επιμέλεια)

Η Αικατερίνη Κούτρα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στον Τομέα Ψυχιατρικής και Επιστημών της Συμπεριφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως ψυχολόγος σε δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και στον ιδιωτικό τομέα και έχει πλούσια κλινική εμπειρία. Έχει εκπαιδευθεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Πρόγραμμα Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημιακού Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς επίσης στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Ερευνητικές της εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους.

Matthew K. Nock

Matthew K. Nock (Συγγραφέας)

Ο Matthew Nock είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard. Πήρε το πτυχίο του (ΒΑ) από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (1995) και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Yale (2003) και ολοκλήρωσε την κλινική ειδικότητά του στο νοσοκομείο Bellevue και στο Κέντρο Μελέτης του Παιδιού του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (2003). Εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Harvard το 2003, όπου εξακολουθεί να διδάσκει. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών άρχισε να ενδιαφέρεται έντονα για τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν πράγματα για να βλάψουν ηθελημένα τον εαυτό τους και επιδίδεται έκτοτε σε έρευνα για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Η έρευνά του άπτεται διαφόρων επιστημονικών αντικειμένων και απαιτεί πλήθος μεθοδολογικών προσεγγίσεων (π.χ. επιδημιολογικές έρευνες, πειράματα εργαστηρίου και κλινικές μελέτες) προκειμένου να γίνει καλύτερα κατανοητός ο τρόπος ανάπτυξης αυτών των συμπεριφορών, πώς είναι δυνατόν να προβλεφθούν και πώς μπορεί να αποτραπεί η εκδήλωσή τους. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία διδασκαλίας στο Harvard και με τέσσερα βραβεία για συνεισφορά στην αρχή της σταδιοδρομίας του σε αναγνώριση των ερευνών του· το 2011 του απονεμήθηκε ο τίτλος του MacArthur Fellow.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jill Μ. Hooley

Jill Μ. Hooley (Συγγραφέας)

Η Jill M. Hooley είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας και διευθύντρια του προγράμματος Πειραματικής Ψυχοπα-θολογίας και Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard. Η Δρ. Hooley γεννήθηκε στην Αγγλία και έλαβε πτυχίο BSc στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Liverpool. Στη συνέχεια, ακολούθησε ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έπειτα, φοίτησε στο Magdalen College της Οξφόρ-δης, όπου ολοκλήρωσε το πρόγραμμα για την απόκτηση του πτυχίου ανώτατων μεταπτυχιακών σπουδών (DPhil). Μετέβη στις ΗΠΑ όπου έλαβε πρόσθετη κατάρτιση στην Κλινική Ψυχολογία στο SUNY Stony Brook και στη συνέχεια, διορίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Harvard, όπου παραμένει μέλος του διδακτικού προσωπικού από το 1985. Η Δρ. Hooley τηρεί μακροχρόνιο ενδιαφέρον για τους ψυχοκοινωνικούς δείκτες πρόγνωσης ψυχιατρικής υποτροπής σε ασθενείς με σοβαρή ψυχοπαθολογία π.χ. σχιζοφρένεια και κατάθλιψη. Η έρευνά της υποστηρίζεται με χορηγίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και από το Ερευνητικό Ίδρυμα Οριακής Διαταραχής Προσωπικότητας. Χρησιμοποιεί fMRI με σκοπό τη μελέτη της συναισθηματικής ρύθμισης σε άτομα τα οποία είναι επιρρεπή στην κατάθλιψη και άτομα τα οποία πάσχουν από οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Ένα άλλο πεδίο του ερευνητικού ενδιαφέροντός της είναι οι συμπεριφορές μη αυτοκτονικού αυτοτραυματισμού, όπως οι εκδορές ή το κάψιμο. Το 2000, στη Δρ. Hooley απονεμήθηκε το Βραβείο Aaron T. Beck για Αριστεία στην Έρευνα Ψυχοπαθολογίας. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Έρευνας για την Ψυχοπαθολογία (Society for Research in Psychopathology). Συγγραφέας πολλών ακαδημαϊκών εκδόσεων, η Δρ. Hooley διορίστηκε Βοηθός Αρχισυντάκτη για το έργο Clinical Psychological Science το 2012. Εκτελεί επίσης χρέη βοηθού αρχισυντάκτη για το έργο Applied and Preventive Psychology και συμμετέχει στις συντακτικές ομάδες αρκετών επιστημονικών περιοδικών συμπεριλαμβανομένων των Journal of Consulting and Clinical Psychology, Journal of Family Psychology, Family Process και Personality Disorders: Theory, Research and Treatment. Το 2015, η Δρ. Hooley έλαβε το Βραβείο Διά Βίου Επιτευγμάτων στην Έρευνα της Ψυχοπαθολογίας (Zubin Award for Lifetime Achievement in Psychopathology Research) το οποίο της απένειμε η Ένωση Έρευνας στην Ψυχοπαθολογία. Στο Πανεπιστήμιο του Harvard, η Δρ. Hooley διδάσκει πτυχιακά και προπτυχιακά μαθήματα εισαγωγικής ψυχολογίας, ψυχοπαθολογίας, σχιζοφρένειας, διαταραχών της διάθεσης, κλινικής ψυχολογίας, ψυχιατρικής διάγνωσης και ψυχολογικής θεραπείας. Αποτυπώνοντας την προσήλωσή της στο μοντέλο επιστήμονα – επαγγελματία υγείας, εκπονεί επίσης κλινικό έργο με εξειδίκευση στη θεραπεία ατόμων με κατάθλιψη, διαταραχές άγχους και διαταραχές προσωπικότητας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

James N. Butcher

James N. Butcher (Συγγραφέας)

Ο James N. Butcher γεννήθηκε στην πόλη της West Virginia. Κατατάχθηκε στο στρατό σε ηλικία 17 ετών και υπηρέτησε στην αεροπορία στρατού για 3 έτη, συμπεριλαμβανομένου 1 έτους σε αποστολή στην Κορέα κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Κορέα. Μετά τη λήξη της στρατιωτικής θητείας του, φοίτησε στο Guilford College, από το οποίο αποφοίτησε το 1960 με πτυχίο BA στην Ψυχολογία. Έλαβε πτυχίο MA στην Πειραματική Ψυχολογία το 1962 και Διδακτορικό PhD στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της North Carolina στο Chapel Hill. Έλαβε Διδακτορικό Τιμής Ένεκεν (Doctor Honoris Causa) από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών του Βελγίου, το 1990, και τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στην Ιταλία, το 2005. Σήμερα διδάσκει ως ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Minnesota. Διετέλεσε υποδιευθυντής και διευθυντής του προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο για 19 έτη. Υπήρξε μέλος του Γραφείου Τύπου της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Πολυφασικού Ερωτηματολογίου Προσωπικότητας του Πανεπιστημίου της Minnesota (MMPI), η οποία ανέλαβε την αναθεώρηση του MMPI, το 1989. Είχε προηγουμένως διατελέσει επιμελητής του Psychological Assessment, επιστημονικού περιοδικού της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολογίας, και σήμερα εκτελεί χρέη επιστημονικού επιμελητή και διορθωτή για πολλαπλά άλλα επιστημονικά περιοδικά ψυχολογίας και ψυχιατρικής. Ο Δρ. Butcher ασχολούνταν ενεργά με την ανάπτυξη και την οργάνωση προγραμμάτων αντιμετώπισης καταστροφών όσον αφορά τη διαχείριση ανθρωπίνων προβλημάτων μετά από αεροπορικά δυστυχήματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Οργάνωσε πρότυπη παρέμβαση κρίσεων για την αντιμετώπιση καταστροφών στο Αεροδρόμιο της Minneapolis-St. Paul Airport ενώ επίσης επιθεώρησε τις ψυχολογικές υπηρεσίες που προσφέρθηκαν μετά από δύο σοβαρά αεροπορικά δυστυχήματα: στην Πτήση Northwest Flight 255 στο Detroit του Michigan, και στην πτήση των αεροπορικών γραμμών Aloha Airlines στο Maui. Είναι μέλος της Ένωσης Αξιολόγησης της Προσωπικότητας, ενώ έχει δημοσιεύσει 60 βιβλία και περισσότερα από 250 άρθρα στα πεδία ψυχοπαθολογίας, διαπολιτισμικής ψυχολογίας και αξιολόγησης της προσωπικότητας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Susan Mineka

Susan Mineka (Συγγραφέας)

Η Susan Mineka, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ithaca της Νέας Υόρκης και έλαβε το πτυχίο Ψυχολογίας με έπαινο από το Πανεπιστήμιο Cornell. Έλαβε το διδακτορικό της στην Πειραματική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και στη συνέχεια, ολοκλήρωσε ένα επίσημο συνεχιζόμενο κλινικό πρόγραμμα από το 1981 ως το 1984. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin–Madison και στο Πανεπιστήμιο του Texas στο Austin πριν μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο Northwestern το 1987. Από το 1987 εργάζεται ως καθηγήτρια ψυχολογίας στο Northwestern, και κατά το διάστημα 1998-2006 διετέλεσε Διευθύντρια κλινικής άσκησης στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει ένα μεγάλο εύρος προπτυχιακών και πτυχιακών μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων της εισαγωγικής ψυχολογίας, της μάθησης, της παρακίνησης, της ψυχοπαθολογίας και της γνωσιακής–συμπεριφοριστικής θεραπείας. Τα τρέχοντα ενδιαφέροντά της γύρω από την έρευνα περιλαμβάνουν τις γνωσιακές και συμπεριφοριστικές μεθόδους προσέγγισης της κατανόησης της αιτιολογίας, της διατήρησης καθώς και της θεραπείας του άγχους και των διαταραχών διάθεσης. Σήμερα είναι Μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολογίας, της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και της Ακαδημίας Γνωσιακής Θεραπείας. Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια του επιστημονικού περιοδικού Journal of Abnormal Psychology(1990–1994), ενώ έχει, επίσης, εργαστεί ως βοηθός αρχισυντάκτη για το Emotion από το 2002 ως το 2006 και συμμετέχει στις συντακτικές ομάδες αρκετών πρωτοπόρων επιστημονικών περιοδικών του χώρου. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος της Εταιρείας για την Επιστήμη της Κλινικής Ψυχολογίας (1994–1995) και Πρόεδρος της Ένωσης Ψυχολογίας Midwestern Psychological Association (1997). Επίσης, συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο Επιστημονικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολογίας (1992–1994, πρόεδρος 1994), στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Εταιρείας Έρευνας για την Ψυχοπαθολογία (1992–1994, 2000–2003), και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολογίας (2001–2004). Μεταξύ 1997 και 1998 ήταν μέλος του Κέντρου Προηγμένων Μελετών στις Συμπεριφορικές Επιστήμες στο Stanford
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
852
Διαστάσεις:
29.5x22
Βάρος:
2.683 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση