Ψηφιακές πόλεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ψηφιακές πόλεις

Κοινωνία, ψυχολογία, διαδίκτυο, αστική γειτονιά

Ιωάννης Χ. Καρυδάς

15.98€ -33% 10.71€

Οι "Ψηφιακές πόλεις" αποτελούν το πεδίο σύνθεσης πολλών και διαφορετικών επιστημονικών θεωριών και μεθόδων, από την κοινωνιολογία, την κοινωνική ψυχολογία, την πολεοδομία, μέχρι τις επιστήμες των πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων, την έρευνα του διαδικτύου και του κυβερνοχώρου.
Στο βιβλίο το πρόβλημα που αναδεικνύεται και τονίζεται είναι εκείνο της αλληλεπίδρασης και διάδρασης της κοινωνικής συγκρότησης με το φυσικό και "εικονικό" περιβάλλον της σύγχρονης, ψηφιακής πόλης, αλλά και με τα ιδιαίτερα ψυχολογικά και ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά ενός "εξατομικευμένου αστικού πλήθους".
Ο σκοπός μιας τέτοιας προσπάθειας είναι προφανής. Τα συμπεράσματα του βιβλίου μπορούν να οδηγήσουν στο σχεδιασμό μιας βιώσιμης, καινοτόμου, αισθητικά όμορφης και υγιεινής πόλης. Από την άποψη αυτή, το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα, που απευθύνεται σ΄ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό. Από τον επιστήμονα, τον πανεπιστημιακό ερευνητική και τον φοιτητή μέχρι τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Κυρίως, όμως, απευθύνεται σ΄ όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διεύρυνση της συμμετοχής τους στις συνθήκες της οργάνωσης, λειτουργίας και ανάπτυξης της καθημερινής τους ζωής και της πόλης τους.

Ιωάννης Χ. Καρυδάς (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Χ. Καρύδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αιτωλοακαρνανία. Σπούδασε μηχανικός στην Πάτρα, αρχιτεκτονική (μεταπτυχιακό δίπλωμα) στη Μαδρίτη, πολιτιστική διαχείριση (ευρωπαϊκό δίπλωμα) στις Βρυξέλλες και τους Δελφούς. Παρουσίασε τη διδακτορική του διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα ψυχολογίας (τομέας κοινωνικής ψυχολογίας). Έχει δημοσιεύσει αρκετά σχετικά άρθρα. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και ερευνητικά έργα και διδάσκει σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
220
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.5 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση