Πρότυπη Ακολουθία εγκαινίων Ιερού Ναού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρότυπη Ακολουθία εγκαινίων Ιερού Ναού

Πλήρης τυπική διάταξη και άπαντα τα ψαλλόμενα μελοποιημένα

Ανδρέας Αναστασιάδης

Σύμφωνα με την θεολογική διδασκαλία της Εκκλησίας μας, μόνο δύο ακολουθίες δεν τελούνται από ιερείς, αλλά από Αρχιερείς. Πρόκειται δια την χειροτονία, (ιερωσύνη), και τα Εγκαίνια ιερού ναού. Είναι οι δύο "πράξεις", δια των οποίων πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να μπορεί να υπάρχει και να δραστηριοποιείται η Εκκλησία του Χριστού. Πράγματι, χωρίς ιερείς και ιερούς ναούς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει και να λειτουργεί ομαλά η Εκκλησία. Και αυτές οι "ιδρυτικές" πράξεις δεν μπορεί παρά να είναι έργο αποκλειστικά των Αρχιερέων, οι οποίοι είναι και οι ποιμένες του λαού του Θεού και κατά ευθεία διαδοχή οι συνεχιστές του έργου των αποστόλων του Κυρίου.

Παρά το μεγάλο πλήθος βιβλίων με εκκλησιαστικά μουσικά κείμενα, τα οποία κυκλοφορούν ευρέως εις τας ημέρας μας, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι εύκολη η αναζήτηση πλήρους κειμένου - φυλλάδας με την ασματική μουσική ακολουθία της τελετής των Εγκαινίων. Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι η ακολουθία τελείται μόνο μία φορά σε κάθε ιερό ναό, και οι συγγραφείς μουσικών βιβλίων να μην ασχολήθηκαν με την ακολουθία αυτή. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Ανδρέας Αναστασιάδης (Συγγραφέας)

ε.τ. Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ΕΥΔΑΠ. Πρωτοψάλτης Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Σαλαμίνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
137
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.261 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση