Πρόσωπα του κόσμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρόσωπα του κόσμου

9.95€ -24% 7.56€

Η ιδέα αυτού του βιβλίου προήλθε από μια εσωτερική επιθυμία απόδοσης τιμής σε όλα αυτά τα πρόσωπα που μου έδωσαν το κουράγιο μιας αδιάκοπης αναζήτησης στις γωνιές όλου του κόσμου.
Πρόσωπο-φυσιογνωμία (πορτραίτο): Η εκπληκτική επικοινωνία χωρίς καθόλου λόγια, το διάβασμα μιας ολόκληρης ζωής στα μάτια, στις εκφράσεις, στις χαραγμένες ρυτίδες, στο αέναο βλέμμα. Είναι το ερέθισμα της φαντασίας για την αναβίωση μιας άλλης εποχής, υποθετικής τις περισσότερες φορές αλλά συνάμα συναρπαστικής. Είναι το διάβασμα μιας ολόκληρης ψυχής μέσα από ένα φευγαλέο βλέμμα, είναι η επικοινωνία που δε χρειάζεται ομόηχη κοινή γλώσσα για να σε γαληνέψει, να σε πλησιάσει ή να σε απωθήσει. Είναι πιθανώς ο έρωτας που δημιουργείται μεταξύ των ανθρώπων που, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για τον άλλον, μια ματιά στο πρόσωπο είναι ικανή για την πρώτη πιο ουσιαστική επικοινωνία τους. [...] (από τον πρόλογο του Κωνσταντίνου Γιατρά)

Σώτη Τριανταφύλλου

Σώτη Τριανταφύλλου (Μεταφραστής)

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε φαρμακευτική στην Αθήνα, ιστορία και πολιτισμούς στο Παρίσι, ιστορία της αμερικανικής πόλης στη Νέα Υόρκη καθώς και γαλλική φιλολογία στην Αθήνα. Έχει γράψει συλλογές διηγημάτων ("Μέρες που έμοιαζαν με μανταρίνι", "Το εναέριο τρένο στο Στίλγουελ", "Άλφαμπετ Σίτυ"), βιβλία για τον κινηματογράφο ("Κινηματογραφημένες πόλεις", "Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου 1976-1992", "Νέος αγγλικός κινηματογράφος", "Σύγχρονος γαλλικός κινηματογράφος", "Φρανσουά Τριφό", "Τζων Κασσαβέτης". "Μίκαελ Χάνεκε", κ.ά.), μυθιστορήματα ("Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης", 1996, "Αύριο, μια άλλη χώρα", 1997, "Ο υπόγειος ουρανός", 1998, "Το εργοστάσιο των μολυβιών", 2000, "Φτωχή Μάργκο", 2001, "Άλμπατρος", 2003, "Κινέζικα κουτιά", 2006, "Λίγο από το αίμα σου", 2011, "Για την αγάπη της γεωμετρίας", 2012, "Σπάνιες γαίες", 2013, "Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο", 2017), που έγιναν τα περισσότερα μπεστ σέλερ, τις νουβέλες: "Γράμμα από την Αλάσκα", "Θάνατος το ξημέρωμα", "Η φυγή", "Συγχώρεση", "Πιτσιμπούργκο", "Η ταφή της Οφηλίας", "Μηχανικοί καταρράκτες", τα αυτοβιογραφικά βιβλία: "Ο χρόνος πάλι", "Αστραφτερά πεδία", τα βιβλία για παιδιά: "Η Μαριόν στα ασημένια νησιά και τα κόκκινα δάση", "Γράμμα από ένα δράκο", "Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι", "Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού", "Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού (ξανά)" και για εφήβους και νέους: "Αφρικανικό ημερολόγιο", "Μιλώντας με την Αλίκη για τη φιλοσοφία και το νόημα της ζωής", "Μιλώντας για την Έκφραση Έκθεση". Μαζί με τον Ηλία Ιωακείμογλου, έγραψαν από κοινού τα βιβλία: "Αριστερή τρομοκρατία, δημοκρατία και κράτος" και "Για τη σημαία και το έθνος". Μόνη της, το βιβλίο "Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση". Τα άρθρα της στην εφημερίδα "Athens Voice" συγκεντρώθηκαν στους τόμους: "Η φοβερή τροπή των πραγμάτων", 2012, "Η ενδέκατη ώρα", 2014, "Ασκήσεις αταραξίας", 2015, "Οι δυσκολίες των πεδιάδων", 2017.

Τζούντι Γιαννακοπούλου (Μεταφραστής)


Κωνσταντίνος Γιατράς (Φωτογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
394
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
1.091 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση