Πρώιμη παρέμβαση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρώιμη παρέμβαση

Διεπιστημονική θεώρηση

Συλλογικό έργο

30.04€ -21% 23.73€

Η αξία της διεπιστημονικής προσέγγισης στην πρώιμη παρέμβαση έχει αναδειχθεί τα τελευταία έτη, καθώς συμβάλλει αποφασιστικά στη σφαιρική προσέγγιση των πολυδιάστατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένα παιδί με εμπόδια και επιδιώκει τη μεταφορά γνώσης μεταξύ των εμπλεκόμενων επιστημονικών πεδίων με σκοπό την ανάπτυξη των βέλτιστων στρατηγικών παρέμβασης.

Στο παρόν βιβλίο ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα παρουσιάζουν από διάφορα επιστημονικά πεδία σύγχρονες προσεγγίσεις, προγράμματα και εφαρμογές πρώιμης παρέμβασης στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί υπό το πρίσμα της διεπιστημονικής προσέγγισης. Συνεπώς, το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα και εργαλείο για τον καθένα, περισσότερο όμως για εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, φοιτητές/φοιτήτριες και γονείς που είναι υποχρεωμένοι να κατανοούν, να προλαβαίνουν και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Α. Κυπριωτάκη (Επιμέλεια)

Η Μαρία Α. Κυπριωτάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Γερμανία. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με την ανακήρυξή της σε Διδάκτορα της Φιλοσοφίας της Σχολής Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Άουγκσμπουργκ. Από τις αρχές του ακαδημαϊκού έτους 2001-2002 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καταρχήν στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και στη συνέχεια στο Τμήμα Ψυχολογίας.

Γεώργιος Ι. Μανωλίτσης (Επιμέλεια)


Αικατερίνη Ν. Κορνηλάκη (Επιμέλεια)

Η Αικατερίνη Ν. Κορνηλάκη είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία του Παιδιού στο InstituteofEducationτου Πανεπιστημίου του Λονδίνου, από όπου έλαβε δίπλωμα μάστερ και διδακτορικό τίτλο. Σήμερα εργάζεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης ως Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
344
Διαστάσεις:
27x20
Βάρος:
0.956 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση