Πρώιμες ψυχωσικές εκδηλώσεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρώιμες ψυχωσικές εκδηλώσεις

Σημεία, συμπτώματα και παρεμβάσεις

Συλλογικό έργο

Βασίλης Π. Κονταξάκης

Μπεάτα Χαβάκη - Κονταξάκη

45.87€ -10% 41.28€

Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον των ερευνητών και των κλινικών, εστιάζει στις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης της ψύχωσης σε πρώιμα στάδια. Το θεωρητικό πλαίσιο αυτής της προσπάθειας στηρίζεται στις υποθέσεις αιτιοπαθογένειας της ψύχωσης με βάση το μοντέλο «προδιάθεσης-stress» και το νευροαναπτυξιακό μοντέλο. Υποστηρίζεται ότι η υπάρχουσα «ευαλωτότητα» του ατόμου μπορεί να ανιχνευθεί και η τροποποίηση εκλυτικών -περιβαλλοντικών παραγόντων ν` αλλάξει την πορεία και την πρόγνωση της νόσου. Το βιβλίο απευθύνεται σε κλινικούς και ερευνητές που θα ήθελαν να παρέμβουν θεραπευτικά με συγκεκριμένες τεχνικές σε πρώιμα στάδια της νόσου ή να διερευνήσουν πλευρές της ψυχωσικής διαδικασίας πριν την παρέμβαση συγχυτικών παραγόντων όπως είναι η φαρμακοθεραπεία και η χρονιότητα της νόσου. Ακόμη το βιβλίο θα βοηθήσει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε χειρισμούς ασθενών ή/και σε συμβουλευτκές παρεμβάσεις σε οικογένειες που έχουν μέλη με υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης ψύχωσης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Π. Κονταξάκης

Βασίλης Π. Κονταξάκης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Π. Κονταξάκής είναι αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος του Κλάδου Προληπτικής Ψυχιατρικής της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας (WΡΑ), Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ), Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της ΕΨΕ, Πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού "Ψυχιατρική".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μπεάτα Χαβάκη - Κονταξάκη

Μπεάτα Χαβάκη - Κονταξάκη (Συγγραφέας)

Η Μπεάτα Ι. Χαβάκη - Κονταξάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Πρόεδρος του Κλάδου Αυτοκαταστροφικών και Βίαιων Συμπεριφορών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ). Υπεύθυνη του Ειδικού Ιατρείου Ανεπιθύμητων Ενεργειών Ψυχοφαρμάκων του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Θ. Κόλλιας

Κώστας Θ. Κόλλιας (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας γεννήθηκε το 1963 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989. Έλαβε ειδικότητα Ψυχιατρικής το 1997. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο ως υπότροφος, εκπόνησε διαδακτορική διατριβή στο ΕΚΠΑ και διορίστηκε ως Λέκτορας Ψυχιατρικής το 2003. Το 2011 εκλέχθηκε ως επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής επί θητεία και το 2015 ως μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής της Ψυχιατρικής. Εργάζεται στην Α΄Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Επίσης έχει λάβει δίπλωμα ψυχοθεραπευτού στη γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Έχει συγγράψει 4 βιβλία, έχει επιμεληθεί την έκδοση ενός βιβλίου, έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, δεκάδες κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και έχει εκατοντάδες ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
231
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.5 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση