Προβλητική ταύτιση και ψυχοθεραπευτική τεχνική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Προβλητική ταύτιση και ψυχοθεραπευτική τεχνική

Thomas H. Ogden

Thomas Ogden. Ένας χαρισματικός ψυχαναλυτής και συγγραφέας.
Είναι χαρισματικός γιατί είναι πολύ ανθρώπινος. Χειρίζεται με πολλή ανθρωπιά θέματα ευαίσθητα, εύθραυστα, ευάλωτα, φορτισμένα συναισθηματικά, όπως η προβλητική ταύτιση. Με την ίδια ματιά αποκαλύπτει και φανερώνει το εν δυνάμει βάθος των προβλητικών ταυτίσεων που συνδέουν ή και αποσυνδέουν τους ανθρώπους με το να υπακούουν πιστά στους δικούς τους νόμους.
Στη συνέχεια ο Ogden αναπτύσσει και συνθέτει διακριτικά και με αποχρώσεις τη θεραπευτική τεχνική μέσα από συνηθισμένες πράξεις και αντιδράσεις από κοινότοπες ζωές και αντιηρωικούς βίους. Ακολουθώντας τις συναισθηματικές αντιδράσεις χρησιμοποιεί ψυχοθεραπευτικές τεχνικές για να κατανοήσει πάνω απ` όλα το ομιχλώδες άρρητο και να αποσβέσει την εσωτερική κρίση των ηρώων του.
Ως τεχνική επιλέγει συχνά `the silent containment and the silent interpretation`. Μια πολύ ανθρώπινη επιλογή. Αθηνά Αλεξανδρή, M.D. Ψυχαναλύτρια Μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δημήτρης Μαλιδέλης (Υπεύθυνος Σειράς)


Thomas H. Ogden

Thomas H. Ogden (Συγγραφέας)

Ο Thomas H. Ogden σπούδασε ιατρική και ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο του Yale. Είναι μέλος του Ψυχαναλυτικού Ινστιτούτου του San Francisco. Είναι επόπτης και εκπαιδευτής αναλυτής στο Ψυχαναλυτικό Ινστιτούτο Νότιας Καλιφόρνιας και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Έχει εργαστεί ως αναπληρωτής ψυχαναλυτής στην κλινική Tavistock του Λονδίνου. Το 1981 συνέβαλε στην ίδρυση του Centre for the Advanced Study of the Psychoses, το οποίο διευθύνει μέχρι και σήμερα. Συμμετέχει στην επιτροπή σύνταξης των μεγαλύτερων ψυχαναλυτικών περιοδικών, συμπεριλαμβανομένου του "International Journal of Psychoanalysis". Εργάζεται ως ψυχαναλυτής στο San Francisco. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: "Conversations at the Frontier of Dreaming", "Reverie and Interpretation: Sensing Something Human", "Subjects of Analysis", "The Primitive Edge of Experience", "The Matrix of the Mind: Object Relations and the Psychoanalytic Dialogue.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλενα Τερζίογλου (Μεταφραστής)


Ροδούλα Ζορμπά (Μεταφραστής)


Ειρήνη Δημοπούλου (Μεταφραστής)


Αννέτα Καραμφίλ (Μεταφραστής)


Ειρήνη Κονίτσα (Μεταφραστής)


Σοφία Ματιάτου (Μεταφραστής)

Η Σοφία Ματιάτου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου ζει. Είναι ψυχολόγος και εργάζεται τα τελευταία χρόνια ιδιωτικά, αλλά και σε δομές αποκατάστασης το πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής επανένταξης χρόνιων ψυχικών ασθενών. Έχει εκδώσει τη συλλογή "Τριαντάφτερο" (εκδόσεις Δελφοί, Αθήνα 2005). Επίσης ασχολείται με τη μετάφραση επιστημονικών κειμένων. Τα "Οξύμωρα" είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή που εκδίδει.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
351
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.436 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση