Πρακτικός οδηγός μελλονύμφων
zoom in

[...] Το παρόν βιβλίο μας φέρει τον τίτλο "Πρακτικός οδηγός μελλονύμφων" και είναι ένα πρακτικό εγχειρίδιο προετοιμασίας για το μυστήριο του γάμου. Περιέχει όλα δσα πρέπει να μάθουν οι μελλόνυμφοι για το γάμο τους.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου μας περιλαμβάνει θέματα που αφορούν άμεσα την προετοιμασία του μυστηρίου του γάμου, για τα οποία κάνουμε κάποιες πνευματικές τοποθετήσεις και δίδεται το ερέθισμα στους μελλονύμφους να προβληματιστούν, όσο απλά κι αν εκ προοιμίου φαίνονται αυτά.
Για τα θέματα όπως: επιλογή κουμπάρου,/-ων, προσκλητήρια, μπομπονιέρες, στολίσματα, στέφανα, νυφικό, κουστούμια, δεξιώσεις, γλέντια και για πολλά άλλα γίνονται τοποθετήσεις με γνώμονα πάντα την ορθόδοξη παράδοση και εκκλησιαστική λατρεία μας.
Το δεύτερο μέρος του βιβλίου μας άφορα στο γραφειοκρατικό μέρος του γάμου, δηλ. τι πρέπει να κάνουν οι μελλόνυμφοι προκειμένου να τελέσουν το γάμο τους στην Όρθόδοξη Εκκλησία, πως εκδίδονται οι άδειες γάμου, από ποιόν και που, που εκδίδεται το πιστοποιητικόν αγαμίας, που για παράδειγμα πρέπει να απευθύνονται για την έγκριση της άδειας του γάμου τους, καθώς επίσης και όλα τα εν Ελλάδι λειτουργούντα γραφεία γάμων των κατά τόπους Ιερών Αρχιεπισκοπών και Μητροπόλεων (συμπεριλαμβανομένων των Εκκλησιών Ελλάδος και Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου και της Εξαρχείας Πάτμου). Ακόμη συμπεριλαμβάνονται και τα κωλύματα του γάμου και πολλά άλλα χρήσιμα και αναγκαία που πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι μελλόνυμφοι.
[...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Θεμιστοκλής Σ. Χριστοδούλου (Συγγραφέας)

Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1969 στην Ορεστιάδα του Νομού Έβρου. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών Ρώμης. Επίσης είναι διπλωματούχος της Βατικανής Σχολής Παλαιογραφίας. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
359
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.534 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση