Πρακτική αριθμητική για ΑΣΕΠ και δασκάλους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρακτική αριθμητική για ΑΣΕΠ και δασκάλους

Σωτήρης Ε. Λουρίδας

Κωνσταντίνος Μ. Αλεξάκης

12.23€ -24% 9.29€

Η «Σύγχρονη Μεθοδική Πρακτική Αριθμητική» είναι ένα σύγχρονο βιβλίο με λυμένα προβλήματα που απευθύνεται: στους υποψηφίους των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, στους δασκάλους και καθηγητές, στους μαθητές, στους φοιτητές, στους συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Το βιβλίο αυτό, στο οποίο περιλαμβάνεται αναλυτική θεωρία ακεραίων, δεκαδικών, κλασμάτων και λοιπών θεμάτων της Πρακτικής Αριθμητικής, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην κατανόηση της Αριθμητικής, διότι περιλαμβάνει όχι μόνο απλά και σύνθετα προβλήματα και ασκήσεις, αλλά επίσης ασκήσεις και προβλήματα δυσκολότερα, λυμένα με τρόπο απλό και κατανοητό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σωτήρης Ε. Λουρίδας

Σωτήρης Ε. Λουρίδας (Συγγραφέας)

O Σωτήρης Λουρίδας είναι πτυχιούχος του τμήματος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην διαφορική γεωμετρία από το Πανεπιστήμιο του Ρόττερνταμ. Μέλος της ομάδας των προπονητών καθηγητών των εθνικών ομάδων των μαθηματικών που συγκροτούνται για να λάβουν μέρος στους μαθηματικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα αλλά και τους διεθνείς: Β.Μ.Ο (Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες), Μεσογειακές Βαλκανικές Ολυμπιάδες, Ι.Μ.Ο (Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα). Συγγραφέας των βιβλίων «Γεωμετρία», «Μαθηματικές Ολυμπιάδες», «Βαλκανικές Ολυμπιάδες» της Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία). Υπεύθυνος της «Άσκησης του μήνα» της Ε.Μ.Ε. και μέλος της συντακτικής επιτροπής του μαθηματικού περιοδικού «Ευκλείδης Β΄» της Ε.Μ.Ε. Συμμετέχει στην επιτροπή διεξαγωγής μαθηματικών συνεδρίων. Μέλος της Ε.Μ.Ε., της Α.Μ.S (American Mathematical Society), της «Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας» και της «Κυπριακής Αστροναυτικής Εταιρείας». Εισηγητής Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων. Problems coordinator της Ι.Μ.Ο (επιτροπής 45ης μαθηματικής Ολυμπιάδας). Θεματολόγος για τους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε, της Β.Μ.Ο, της Ι.Μ.Ο. Εύφημος μνεία από το Μ.Ι.Τ (Massachusetts Institute of Technology U.S.A.) Αρθρογράφος σε ελληνικά μαθηματικά περιοδικά σε επίπεδο μεθόδων επίλυσης και κατασκευής προβλημάτων επιπέδου Ολυμπιάδων και Βαλκανιάδων αλλά και διεθνών επιστημονικών μαθηματικών περιοδικών όπως το «Οctagon» και το «American mathematical monthly». Αρχηγός μαθηματικών αποστολών για τη συμμετοχή σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς. Συγγραφέας του βιβλίου για φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ «Ολοκληρώματα 1» που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη ενώ είναι στο στάδιο της παραγωγής τα εξής: «Ολοκληρώματα 2», «Διαφορικές εξισώσεις», «Διαφορικές εξισώσεις με μερικές παραγώγους», «Ακολουθίες-σειρές». Επί σειρά ετών καθηγητής μαθηματικών Ανωτάτης Εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Μ. Αλεξάκης

Κωνσταντίνος Μ. Αλεξάκης (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Αλεξάκης είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης. Δίδαξε επί σειρά ετών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Εργάστηκε ως διευθυντής σε πολυθέσια σχολεία επί επτά συναπτά έτη. Υπήρξε αντιπρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων στο Αιγάλεω και επίσης γενικός γραμματέας και ταμίας. Συμμετείχε σε συνέδρια Φυσικής Πειραματικής και Χημείας. Υπήρξε εισηγητής για την παγκόσμια ημέρα του παιδιού με συμμετοχή όλων των τοπικών αρχών της Ερμούπολης, πρωτεύουσας των Κυκλάδων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
254
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.444 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση