Πρακτικά πολιτικής δικονομίας, ενημερωμένα με τις τροποποιήσεις του ν. 4055/2012
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρακτικά πολιτικής δικονομίας, ενημερωμένα με τις τροποποιήσεις του ν. 4055/2012

Κώστας Α. Κουτσουλέλος

25.00€ -15% 21.25€

Μετά την επιτυχία που είχε και έχει η Επιτομή της Πολιτικής Δικονομίας αποφάσισα την έκδοση του παρόντος βιβλίου, το οποίο περιέχει εξήντα (60) πρακτικά που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης, με σκοπό την εξοικείωση του ενδιαφερομένου φοιτητή, δικηγόρου, κ.λ.π. στην εφαρμογή των δικονομικών κανόνων στην πράξη, με τρόπο απλό, άμεσα κατανοητό και σύμφωνο με τους κανόνες της δικονομικής σκέψης, ώστε μαζί με την Επιτομή της Πολιτικής Δικονομίας να αποτελέσουν ολοκληρωμένο εφόδιο για την αντιμετώπιση κάθε είδους νομικών εξετάσεων για τον φοιτητή, τον υποψήφιο δικαστή, κ.λ.π.
Πολλά από τα πρακτικά αυτά έχουν αποτελέσει θέματα εξετάσεων στις Νομικές Σχολές Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, καθώς και για την εισαγωγή στη Σχολή Δικαστών, άλλα στηρίζονται σε αποφάσεις δικαστηρίων και άλλα διαμορφώθηκαν κατάλληλα με βάση δικονομικά θέματα που είτε εμφανίζονται συχνότερα στην πράξη, είτε στηρίζονται σε κρίσιμα δικονομικά θέματα.
Πολλά πρακτικά αναφέρονται σε περισσότερα τμήματα της Πολιτικής Δικονομίας (Γενικό Μέρος, Απόδειξη, Ένδικα Μέσα, Αναγκαστική Εκτέλεση, Ασφαλιστικά Μέτρα, Ειδικές Διαδικασίες, κ.λ.π.) ή ακόμα και του ουσιαστικού δικαίου (Αστικό, Εμπορικό, κ.λ.π.), όπως, άλλωστε, εμφανίζονται και στην πράξη συνήθως και οι υποθέσεις που αναλαμβάνουν οι δικηγόροι, που τυχόν να μην ενδιαφέρουν τον αναγνώστη. Για τον λόγο αυτόν επιλέχθηκε η δημιουργία ευρετηρίου πρακτικών για κάθε ένα από τα οποία γίνεται μνεία του αντίστοιχου τμήματος της Δικονομίας στο οποίο αναφέρονται οι ερωτήσεις τους, ώστε να περιορίζει το ενδιαφέρον του στα θέματα που τον απασχολούν.
Σημειώνεται, τέλος, ότι για τις απαντήσεις των πρακτικών επιλέχθηκε η δικανική μέθοδος, δηλαδή, παράθεση του κανόνα δικαίου με πλήρη ανάλυσή του, αναφορά στα πραγματικά περιστατικά όπως προκύπτουν απ` αυτά και υπαγωγή αυτών στον εφαρμοστέο κανόνα δικαίου, δεδομένου ότι κατά τη κρίση μου μόνον με τον τρόπο αυτόν ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κατακτήσει τον μηχανισμό της νομικής σκέψης, αλλά και να οδηγείται χωρίς λάθη στις ορθές απαντήσεις. Σούνιο, Ιούλιος 2004, Κώστας Κουτσουλέλος, Δικηγόρος-Νομ.Σύμβουλος Δ.Σ.Α.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κώστας Α. Κουτσουλέλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
270
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση