Πρακτικά εικοστού πέμπτου συμποσίου ποίησης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πρακτικά εικοστού πέμπτου συμποσίου ποίησης

25 χρόνια συμπόσιο, 25 χρόνια ποίηση: Πανεπιστήμιο Πατρών, 1-3 Ιουλίου 2005

Με τα Πρακτικά του 25ου Συμποσίου κλείνει ένας κύκλος ενός τετάρτου του αιώνα για το Συμπόσιο ποίησης, τον οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αναλυτικά στο Ευρετήριο των Πρακτικών των Συμποσίων Α΄-ΚΕ΄ που κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις «Περί Τεχνών». Στον τόμο αυτό των Πρακτικών του Πανηγυρικών του πανηγυρικού, 25ου Συμποσίου περιλαμβάνονται εισηγήσεις που αναφέρονται στο χαρακτήρα και τη θεματική του Συμποσίου Ποίησης μέχρι σήμερα, αλλά και στα ρεύματα, τις τάσεις και τις επιδράσεις στην ποίηση αυτής της τελευταίας 25ετίας στην Ελλάδα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

κ.ά. (Εισηγητής)


Μιχάλης Γ. Μερακλής (Εισηγητής)

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαογράφος και φιλόλογος Μ. Γ. Μερακλής γεννήθηκε το 1932 στην Καλαμάτα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γοτίγγης της Γερμανίας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Το 1975 εξελέγη τακτικός καθηγητής λαογραφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του οποίου διετέλεσε και πρύτανης (1981-1982). Στο χρονικό διάστημα 1990-1999 δίδαξε το ίδιο αντικείμενο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ύστερα από μετάκληση. Είναι προεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και χρημάτισε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Έχει εκδώσει βιβλια αναφερόμενα στη λαογραφία και τη (νεοελληνική κατεξοχήν) φιλολογία και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σχετικά με τα δύο αυτά αντικείμενα.

Σωκράτης Λ. Σκαρτσής

Σωκράτης Λ. Σκαρτσής (Εισηγητής)

Ο Σωκράτης Λ. Σκαρτσής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1936 από γονείς Επιταλιώτες, παντρεύτηκε την Ευαγγελία Νικολουδάκη και έχουν τρία παιδιά, την Ξένη, το Λάμπρο και τη Στεφανία. Σπούδασε και διδάσκει φιλολογία. Το έργο του περιλαμβάνει ποίηση, δοκίμια, μελέτες, άρθρα, μεταφράσεις, περιοδικά και εκδόσεις.

Κώστας Κρεμμύδας (Εισηγητής)

Ο Κώστας Κρεμμύδας είναι ποιητής, εκδότης του περιοδικού "Μανδραγόρας".

Ξένη Σ. Σκαρτσή (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Πάτρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
406
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.577 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση