Πού οδεύει η ιστορία;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πού οδεύει η ιστορία;

Αναζητήσεις της σύγχρονης ιστοριογραφίας

Ruggiero Romano

5.30€ -11% 4.72€
Πρόκειται για μία συλλογή άρθρων με γενικό τίτλο "Πού οδεύει η ιστορία". Περιέχονται τα παρακάτω άρθρα: -Τοπίο και κοινωνία -Εντός της ιστορίας της χώρας Ιταλία -Τοπική ιστορία, γενική ιστορία -Η ιστορία σήμερα -Ιστορία, ανθρωπολογία, φολκλόρ -Πού οδεύει η ιστορία;

Χριστίνα Κουλούρη (Μεταφραστής)

Η Χριστίνα Κουλούρη είναι καθηγήτρια Ιστορίας της Νεοελληνικής Παιδείας και Κοινωνίας στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Παναγιώτης Δ. Μιχαηλάρης (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948. Το 1972 αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου το 1994 υποστήριξε την διδακτορική διατριβή του με αντικείμενο το επιτίμιο του Αφορισμού και τη χρήση του κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Από το 1976-1978 διετέλεσε υπότροφος-ερευνητής στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας, όπου ασχολήθηκε με το εμπορικό αρχείο της αθηναϊκής οικογένειας Περούλη. Από το 1979 εργάζεται στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με την ιδιότητα του Δόκιμου Ερευνητή (1990), εντεταλμένου ερευνητή (1995), κύριου ερευνητή (1998) και διευθυντή ερευνών (2003). Έχει εργαστεί στο ερευνητικό έργο που οδήγησε στην έκδοση του Αρχείου Αλή πασά της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (υπεύθυνος Β. Παναγιωτόπουλος), στην επεξεργασία καταλόγου συνδρομητών βιβλίων της περιόδου του Νεοελληνικού Διαφωτισμού (1749-1821, υπεύθυνος Φ. Ηλιού), ενώ από το 1983 αποτελεί μέλος του Προγράμματος "Θεσμοί και ιδεολογία στη νεοελληνική κοινωνία, 15ος-19ος αιώνας" (υπεύθυνος Δ.Γ. Αποστολόπουλος). Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ερευνητικές αποστολές και έχει δημοσιεύσει βιβλία και μελέτες σχετικά με τα παραπάνω θέματα καθώς και με θέματα σχετικά με την ιστορία της Βενετοκρατίας και την ιστορία της Λέσβου. Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Ο Ερανιστής" του Ομίλου Μελέτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Από το 2003-2009 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο.

Αλέξης Κράους (Μεταφραστής)


Μαρία Τραπεζανλίδου (Μεταφραστής)


Ευθυμία Φαλίδου (Μεταφραστής)


Ruggiero Romano (Συγγραφέας)

O Ruggiero Romano γεννήθηκε στο Φέρμο (Άσκολι Πιτσένο) το 1923. Από το 1947 μέχρι το θάνατό του (4 Ιανουαρίου 2003) έζησε στο Παρίσι όπου χρημάτισε πρώτα charge de recherches στο CNRS και από το 1950 μέχρι το 1989, directeur d΄ etudes στην Ecole Pratique des Hautes Etudes-VIe section μετέπειτα (από το 1975) Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales. Αφού ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τα προβλήματα της ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομικής ιστορίας, μεταπήδησε στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής στην οποία και αφιέρωσε έκτοτε τα κυριότερα έργα του. ΄Ηταν διδάκτωρ honoris causa των Πανεπιστημίων του Μπουένος Άιρες και της Κόρντομπα (Αργεντινή) και του Πανεπιστημίου της Λίμα. Ήταν επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σαν Μάρκος στη Λίμα και εκείνου του Αγιακούτσο (Περού).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
103
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.165 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση