Πώς να το λύσω;
zoom in
20.14€ -22% 15.71€

Το «Πώς να το λύσω» παραμένει και σήμερα, 45 χρόνια μετά την πρώτη γραφή του, ένα πολύ σημαντικό έργο, που επηρεάζει βαθιά όποιον το διαβάζει - και γράφτηκε ακριβώς γι` αυτό: για να αλλάξει στάσεις, συνήθειες και απόψεις, να συζητήσει σε νέα βάση παλιές ιδέες, να φέρει στο φως αγνοημένες αντιλήψεις, μοντέλα και στρατηγικές, που διαμορφώθηκαν «υπόγεια» μέσα σε χιλιάδες χρόνια εξέλιξης της ανθρώπινης κοινωνίας. Σαν κείμενο διατηρεί τη ζωντάνια και τη δροσιά ενός ιδιότυπου στυλ. Μοιάζει να απευθύνεται ταυτόχρονα στο δάσκαλο και στο μαθητή· στην πραγματικότητα διαβάζεται από κάθε άνθρωπο με στοιχειώδεις γνώσεις λυκείου. Είναι ίσως το πιο γνωστό βιβλίο που γράφτηκε για να δώσει πνοή, να φυσήξει ζωή σ` αυτές τις, απελπιστικά μονότονες και πληκτικές, σχολικές γνώσεις, δείχνοντάς μας έναν τρόπο να τις «δούμε» διαφορετικά. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Τάσος Πατρώνης (Επιμέλεια)

Ο Τάσος Πατρώνης έχει διδάξει στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου της Πάτρας και στο Μαθηματικό Τμήμα του ίδιου Πανεπιστημίου, όπου εργάζεται στον Τομέα Παιδαγωγικής, Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Μαθηματικών ως επίκουρος καθηγητής. Άλλα βιβλία του είναι: -Σύγχρονες θεωρήσεις και έρευνες στη μαθηματική παιδεία (με τον Δ. Σπανό, εκδ. Γ. Πνευματικός, 1996) -Περί σκοτεινών φόνων και άλλων προβληματικών καταστάσεων (εκδ. Σύγχρονη Εκπαίδευση, 1998). Ακόμα, μαζί με τους O. Skovsmose και L. Nielsen έγραψε το βιβλίο Connecting corners: A Greek-Danish project in mathematics education (Systime Publishers, 1999).

Ξανθή Ψυακκή (Μεταφραστής)


Gyorgy Polya (Συγγραφέας)

O George Polya γεννήθηκε το 1887 στην Ουγγαρία και πέθανε το 1985 στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε πανεπιστημιακές σπουδές στα νομικά, αλλά σύντομα στράφηκε στις γλώσσες και τη φιλολογία. Στη συνέχεια, και προκειμένου να κατανοήσει τη φιλοσοφία, αποφάσισε να σπουδάσει μαθηματικά. Το διδακτορικό του δίπλωμα στα μαθηματικά τα απέκτησε στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης το 1912. Το μαθηματικό του έργο είναι ευρύ και σημαντικό. Δημοσίευσε εργασίες στη θεωρία αριθμών, τη γεωμετρία, την ανάλυση, τις πιθανότητες, τη συνδυαστική και τη μαθηματική φυσική. Το 1940, εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη, μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Αρχικά δίδαξε για δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο Brown και στη συνέχεια κατέλαβε καθηγητική έδρα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Το βιβλίο How to solve it το έγραψε αρχικά στα γερμανικά. Ωστόσο, η αγγλική εκδοχή του απορρίφθηκε διαδοχικά από τέσσερις εκδότες, έως ότου τελικά εκδόθηκε, το 1945 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του Πρίνστον. Έκτοτε το συγκεκριμένο βιβλίο μεταφράστηκε σε 17 γλώσσες και έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
294
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.447 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση