Πώς να δημιουργήσουμε ένα έθνος από αναγνώστες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πώς να δημιουργήσουμε ένα έθνος από αναγνώστες

Από την ψυχολογία της ανάγνωσης στην εκπαιδευτική πρακτική: Η έκθεση της επιτροπής για την ανάγνωση της Εθνικής Ακαδημίας της Εκπαίδευσης των ΗΠΑ

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Richard C. Anderson

14.00€ -32% 9.59€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789600105230

 • Κατηγορίες:

  Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

 • Έτος κυκλοφορίας

  1994

 • Εκδότης

  Gutenberg

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει συντελεστεί μια σημαντική πρόοδος στην κατανόηση των διαδικασιών μέσω των οποίων τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν, με αποτέλεσμα να είμαστε σήμερα σε θέση να προτείνουμε πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη διδασκαλία της ανάγνωσης. Δυστυχώς η έρευνα γύρω από τα θέματα της ανάγνωσης είναι σχεδόν ανύπαρκτη στη χώρα μας, όπου η ανάγνωση ήταν και συνεχίζει να είναι θέμα διδακτικής μεθοδολογίας και όπου δεν αναγνωρίζεται η σημασία της κατανόησης των ψυχολογικών διαδικασιών μέσω των οποίων τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός μαθητών τελειώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση στη χώρα μας έχοντας μείνει λειτουργικά αναλφάβητοι. Το παρόν βιβλίο έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Το «Πώς να δημιουργήσουμε ένα έθνος από αναγνώστες» είναι ένα πολύτιμο εγχειρίδιο που έχει συγκεντρώσει και συνθέσει με τρόπο απλό, για να είναι κατανοητό από το ευρύτερο κοινό, τα σημαντικά ευρήματα γύρω από τις διαδικασίες που αποτελούν τη βάση για την παραγωγή και κατανόηση του γραπτού λόγου, για την επίδραση των γονέων και δασκάλων στη θεμελίωση των ικανοτήτων της ανάγνωσης, για τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους διδασκαλίας της ανάγνωσης και για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών γύρω από τα θέματα της ανάγνωσης. Ελπίζουμε πως τα ερευνητικά δεδομένα και οι απόψεις που παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό, θα προκαλέσουν μερικές από τις συζητήσεις και τον προβληματισμό που είναι αναγκαία για τη βελτίωση της διδασκαλίας της ανάγνωσης στη χώρα μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Richard C. Anderson (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Elfrieda H. Hiebert (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Judith A. Scott (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

κ.ά. (Μεταφραστής)


Ανθή Αρχοντίδου (Μεταφραστής)


Φωτεινή Παπαδημητρίου (Μεταφραστής)


Ιωάννα Μπίμπου (Μεταφραστής)


Στέλλα Βοσνιάδου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Στέλλα Βοσνιάδου είναι καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη" και διευθύντρια του "Εργαστηρίου Γνωσιακής Επιστήμης και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Brandeis και Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια Columbia και Clark των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών εργασιών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
205
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.316 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση