Πόντος, Δεν Ξεχνώ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πόντος, Δεν Ξεχνώ

Ιστορία, Ήθη, Έθιμα, Πολιτισμός

Στέφανος Π. Τανιμανίδης

28.50€ -10% 25.65€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789606180583

 • Κατηγορίες:

  Εθνολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2022

 • Εκδότης

  Σταμούλη Α.Ε.

Πρόκειται για ένα μνημειώδες έργο 600 σελίδων για την ιστορία, τα έθιμα και τον πολιτισμό του ποντιακού Ελληνισμού. Το βιβλίο, μέσα από γεγονότα και πρόσωπα, περιέχει αναλυτικές αναφορές στην ιστορία του Πόντου ανά τους αιώνες, στην μυθολογία και την γεωφραφία της περιοχής.

Ο συγγραφέας Στέφανος Π. Τανιμανίδης πραγματοποίησε πολύχρονη έρευνα για τον Πόντο και μελέτη ανάλογων εργασιών εξαίρετων επιστημόνων και ερευνητών. Επιπλέον, οι μαρτυρίες από  Ποντίους πρόσφυγες της πρώτης γενιάς, αλλά και η εξηντάχρονη, προσωπική εμπλοκή του με τα δρώμενα στις ποντιακές κοινωνίες και πολιτιστικές οργανώσεις, τον οδήγησαν στη σύνταξη αυτού του βιβλίου.

Στόχος του είναι να παρουσιάσει και να αναδείξει με σεβασμό και αγάπη την τρισχιλιόχρονη ιστορική, δημιουργική, όσο και τραγική διαδρομή του Πόντου, αλλά και να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές την εθνική ταυτότητα του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Στέφανος Π. Τανιμανίδης (Συγγραφέας)

Ο Στέφανος Π. Τανιμανίδης γεννήθηκε το 1950 στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς  του Παναγιώτης και Κασσιανή, γεννημένοι στην Ίμερα και το Ακ Νταγ Μα(ν)τέν του ιστορικού Πόντου, ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα το 1923. Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Ιστορίας του Ελληνικού Πολιτισμού, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία.

Επί σειρά ετών έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης σε υπουργεία, αλλά και πρόεδρος διάφορων Ποντιακών Ενώσεων και Σωματείων με πλούσια και ενεργή δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις θέσεις του αυτές με τις προτάσεις και τις ενέργειές του ανέπτυξε πολυποίκιλη δράση για τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού. Σήμερα, τον Απρίλιο του 2022, με την ιδιότητα του Επίτιμου Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.) και της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών (Ε.Λ.Ε.Π.) συνεχίζει να δραστηριοποιείται για την ανάδειξη, προβολή και επίλυση θεμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού. Ιδιαίτερα για την προώθηση του αιτήματος Διεθνούς αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, υποστήριξης των νεοπροσφύγων Ελλήνων από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., των ποντιόφωνων Μουσουλμάνων της Τουρκίας, για την αναστήλωση και επαναλειτουργία ελληνικών μνημείων στον ιστορικό Πόντο. Την τοποθέτηση και ανάδειξη των κειμηλίων της ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά, που διασώθηκαν από κλοπές και λεηλασίες μετά την καταστροφή της, μέσα στους ανακαινισμένους χώρους της που λειτουργούν ως Μουσείο. Για τη δημιουργία site, Μουσείου και βιβλιοθήκης του Ποντιακού Ελληνισμού και την ολοκλήρωση ταινίας μεγάλου μήκους με θέμα την Ποντιακή Γενοκτονία, ενώ παράλληλα συνεχίζει το συγγραφικό του έργο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό Εξώφυλλο
Σελίδες:
596
Διαστάσεις:
17x24
Βάρος:
1.244 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση