Πολυπολιτισμική εκπαίδευση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πολυπολιτισμική εκπαίδευση

Προβληματισμοί - προοπτικές

Gajendra K. Verma

Kanka Mallick

Sohan Modgil

(. . .) Με την παρούσα έκδοση, εξασφαλίζεται στον Έλληνα αναγνώστη η δυνατότητα να προσεγγίσει τη θεωρητική ανάλυση και την πρακτική της πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης, όπως σχηματοποιήθηκε σε μια σειρά χώρες σε όλο τον κόσμο. Η αντιμετώπιση του ρατσισμού και η επιδίωξη ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών θεσμών στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες και ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην εφαρμογή σχετικών προγραμμάτων είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται σ` αυτό το βιβλίο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αθηνά Ζώνιου - Σιδέρη (Επιμέλεια)

Η Αθηνά Ζώνιου-Σιδέρη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το γνωστικό της αντικείμενο αφορά την ειδική αγωγή και την ενταξιακή εκπαίδευση ανάπηρων μαθητών. Το επιστημονικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις δυνατότητες και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρίες. Η Αθηνά Ζώνιου-Σιδέρη είναι επίσης, υπεύθυνη του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Ενταξιακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παύλος Χαραμής (Επιμέλεια)

Ο Παύλος Χαραμής είναι Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Ελλάδας (Ο.Λ.Μ.Ε.).

Gajendra K. Verma (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
359
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.753 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση