Πολιτισμός και τέχνη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πολιτισμός και τέχνη

Επτά δοκίμια για το χορό

Συλλογικό έργο

Κάτια Σαβράμη

Μαρία Κουτσούμπα

14.40€ -11% 12.82€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες

 • ISBN:

  9789607860132

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια , Χορός

 • Έτος κυκλοφορίας

  2000

 • Εκδότης

  Προπομπός

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει επτά δοκίμια που πραγματεύονται την ανθρώπινη κίνηση σε διάφορες μορφές έκφρασής της, από την αρχαία ελληνική όρχηση και τον παραδοσιακό χορό έως τον κλασικό και σύγχρονο χορό και τα καλλιτεχνικά αθλήματα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κάτια Σαβράμη (Συγγραφέας)

Η Κάτια Σαβράμη, χορολόγος-αναλύτρια κίνησης, κάτοχος Μ.Α. και Ph.D. από το Laban Centre του City University του Λονδίνου, σπούδασε χορό στη Σχολή Ραλλού Μάνου στην Αθήνα, Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης, Χορολογικές Σπουδές, Χορογραφία και Εκπαίδευση στο Laban Centre του Λονδίνου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κουτσούμπα (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς (1989), ΜΑ στις σπουδές χορού στο University of Surrey (1991), διδακτορικό στην Εθνοχορολογία από το University of London (1997), με υποτροφία από το κοινωφελές ίδρυμα "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" και μεταπτυχιακό τίτλο στην "Ανοικτή εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση" από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (1999). Ειδικεύεται στο σύστημα σημειογραφίας κίνησης και χορού του Laban στο Labanotation Institute της Αγγλίας. Συνδυάζει τη χορευτική εμπειρία με την επιστημονική κατάρτιση, έχει δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία και υπήρξε μέλος χορευτικών συγκροτημάτων με ποικίλες διακρίσεις και επαίνους. Συμμετείχε επίσης σε πολλά συνέδρια και συμπόσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Εργάζεται σε διαπολιτισμικό σχολείο, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και παρουσιάζει ποικίλο συγγραφικό έργο. Το Μάρτιο του 2000 εκλέχτηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο "Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κολιοπούλου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε με υποτροφία στο τριετές τμήμα ανωτάτων σπουδών ΒΑ (Hons) του Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο, από όπου και αποφοίτησε (1995) με τα πτυχία Bachelor of Arts with Honours και Diploma in Dance Theatre. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού "Πρόσχημα", όπου χορεύει και χορογραφεί από το 1995. Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια χορού στη Βιέννη, στο Λονδίνο και στη Φραγκφούρτη. Είναι μέλος της R.A.D. και του I.S.T.D. και διδάσκει σύγχρονο χορό και μπαλέτο σε σχολεία και σχολές χορού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ξανθή Δαριώτη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (1995) των Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στο Imperial Society of Teachers of Dancing in Modern Theatre Branch, από όπου έλαβε το δίπλωμα του Associate στο μοντέρνο χορό (1994). Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Laban Centre στο Λονδίνο, από όπου απέκτησε τον τίτλο του Master of Arts στις Σπουδές Χορού (1998). Το ενδιαφέρον της για το χορό και το θέατρο την οδήγησαν στην παρακολούθηση σεμιναρίων χορού και θεάτρου, ενώ υπήρξε μέλος του Choreographic Theatre Workshop στο Λονδίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τζίνα Μητροπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάρα Βαφειάδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αστέρω Λαμπρινού (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Λιοναράκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Αντώνης Λιοναράκης είνα επίκουρος καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στο αντικείμενο της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθήνας. Από το 1994 έως το 2000, πρώτα ως μέλος της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΥΠΕ.Π.Θ. για τη δημιουργία Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και αργότερα της Ομάδας Εκτέλεσης Έργου για την ακαδημαϊκή του ανάπτυξη, εργάστηκε για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωσή του. Εισηγητής των βασικών αρχών της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη χώρα μας, έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
206
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.417 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση