Πολιτική θεολογία και Ιουλιανός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πολιτική θεολογία και Ιουλιανός

Ιστορικο-φιλοσοφικό δοκίμιο: Σύνδεση πολιτικού και θεϊκού στοιχείου στο έργο του Φιλοσόφου Αυτοκράτορος

Αλέξανδρος Χ. Μήτσιου

10.86€

Οι σχέσεις πολιτικής και θρησκείας, πολιτείας και ιερατείου, δημοκρατίας και θεοκρατίας αποτελούν δυσεπίλυτο πρόβλημα σε διαχρονική βάση και με μόνιμη απήχηση στην επικαιρότητα. Οι αντιθέσεις ελληνισμού και χριστιανισμού εξακολουθούν να ταλανίζουν τον πολιτισμό και την κοινωνία παρά τις όσες προσπάθειες απώθησης ή εξομάλυνσης. Ο φιλόσοφος αυτοκράτωρ Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.) θέτει ως επίκεντρο της πολιτικής του θεωρίας και δράσης την καίρια και ριζοσπαστική αντιμετώπιση αυτών των αντιπαραθέσεων με τίμημα την ίδια του τη ζωή. Παρά το βραχύ της διακυβέρνησης και του βίου του πέρασε ως θρύλος στην Ιστορία («Παραβάτης-Αποστάτης» ή Μέγας ).
Ένα βιβλίο σταθμός για κάθε λάτρη της επιστήμης και του πολιτισμού. Μία από τις πολύ σημαντικές κατηγορίες που φέρει μέσα από το έργο του ο κ. Μήτσιου είναι ο πολιτισμός.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αλέξανδρος Χ. Μήτσιου

Αλέξανδρος Χ. Μήτσιου (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Μήτσιου πραγματοποίησε φιλοσοφικές σπουδές στο Α.Π.Θ. (Master Φιλοσοφίας, Ειδικεύσεις: Πολιτική Φιλοσοφία και Φιλοσοφική Ανθρωπολογία, Αισθητική, Ιστορία). Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή και την αρθρογραφία για περίπου δύο δεκαετίες. Έχει κάνει ραδιόφωνο και τηλεόραση. Πραγματοποίησε πολλές ομιλίες και διαλέξεις, και έλαβε μέρος σε ημερίδες και συνέδρια. Είναι Τακτικό Μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδος, συνεργάτης στο Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και συντονιστής κοινωνικών οργανώσεων. Είναι ενεργός πολίτης, με μακρά συνδικαλιστική πορεία και συμμετοχή στα κοινά (επίτιμος πρόεδρος φοιτητών Φιλοσοφικής Α.Π.Θ., υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
190
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.292 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση