Πολιτεία, θρησκεία και εκπαίδευση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πολιτεία, θρησκεία και εκπαίδευση

Εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις: Η εικόνα του Ισλάμ στα πανεπιστημιακά εγχειρίδια των θεολογικών σχολών της Ελλάδος

Λεωνίδας Β. Κατσίρας

O συγγραφέας του βιβλίου με συνοπτικό αλλά ταυτόχρονα και περιεκτικό τρόπο συνεξετάζει διεπιστημονικά τις τρεις έννοιες που φέρει ως τίτλο το πόνημά του. Με παραστατικότητα αλλά και με καίρια παραδείγματα προσεγγίζει αποχρώσεις του θρησκευτικού φαινόμενου στην Ελλάδα, στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως και την επίδρασή του στη λειτουργία της πολιτείας και της εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας μια ευρεία αναφορά στη μουσουλμανική θρησκεία και στο πως αυτή παρουσιάζεται στα πανεπιστημιακά εγχειρίδια των θεολογικών σχολών της Ελλάδας.
Ο αναγνώστης, επίσης, μεταβαίνοντας από το γενικό στο ειδικό και μέσα από τεκμηριωμένες και προσεκτικά τοποθετημένες μέσα στο κείμενο αναφορές σε πηγές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο επιτυγχάνει:
α) να αντιληφθεί επαρκώς τη σχέση πολιτείας, θρησκείας και εκπαίδευσης και συνακόλουθα
β) να πυκνώσει τις γνώσεις του σχετικά με τη θρησκεία του Ισλάμ, ιδωμένη στο βιβλίο από οπτικές γωνιές διαφορετικές, αλλά και στη διαχρονική της πορεία στην ιστορία, Βιβλιοκριτική του καθηγητή, Παναγιώτη Κατσαβριά, Φιλόλογου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας.

Λεωνίδας Β. Κατσίρας

Λεωνίδας Β. Κατσίρας (Συγγραφέας)

O Λεωνίδας Βασ. Κατσίρας είναι Σχολικός Σύμβουλος ΔΕ, κλάδου ΠΕ13, Νομικών-Πολιτικών Επιστημών με περιοχές Ευθύνης: Αττική, Κυκλάδες, Κρήτη, Νήσοι Ν. Αιγαίου, Νήσοι Β. Γεννήθηκε στο Nεοχώρι Ιθώμης Μεσσηνίας. Είναι Παντρεμένος και έχει τρία (3) παιδιά. Μένει μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του. Σπούδασε σε προπτυχιακό επίπεδο Νομικά, Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, παιδαγωγικά και Θεολογία, ενώ σε μεταπτυχιακό περάτωσε το πρόγραμμα της "Ιστορίας-Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου" στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα της "Εκκλησιαστικής Ιστορίας"", με αντικείμενο ειδίκευσης τη "θρησκειολογία" και με ειδικότερα θέματα διαθρησκευτικής-διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Ακόμη περάτωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών στην ΑΣΠΑΙΤΕ, "Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός" με θέμα ειδίκευσης "Συμβουλευτική Ανηλίκων Παραβατών". Κατά την δεκαετία (1985-1996) εργάστηκε ως Δικηγόρος Αθηνών και από 1989-2005 ως καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομικών Μαθημάτων στο ΥΠΕΠΘ. Κατά την διάρκεια των ετών 2006-2007 εργάστηκε ως υπεύθυνος Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Β/θμια Εκπαίδευση. Από το έτος 2007 είναι Σχολικός Σύμβουλος κλάδου ΠΕ13, Νομικών-Πολιτικών Επιστημών. Επίσης, έχει καταρτιστεί σε ειδικά προγράμματα ειδίκευσης, όπως: "Επιχειρηματικότητα", από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, "Σχεδιασμός και ανάπτυξη πολυμεσικού εκπαιδευτικού περιεχομένου για εξ αποστάσεως και κλασσική εκπαίδευση" και "Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση", στα πλαίσια του έργου "Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των επικοινωνιών στην Εκπαίδευση".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
167
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.296 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση